Menu

Algemeen nieuws

Vijfde editie Masters@Rock 2014 op komst

1

Wie langs de vredelaan in Torhout passeert kan er niet naast kijken. Het is er een drukke bedoening om een weiland om te toveren tot een festivallocatie.

Op vrijdag zullen toppers  als BIOHAZARD, AGNOSTIC FRONT en PAPA ROCH de pannen van het dak rocken. Zaterdag is het de beurt aan onder andere  HACKTIVIST, FINNTROLL, KAMELOT en AIRBOURNE.
(volledige line-up: www.masterrock.be)  

Lees meer...

Eléonor stelt eerste single 'Erros' voor van gelijknamig debuutalbum!

1

Met ‘Erros’ biedt  Eléonor haar eerste single aan.  Deze ietwat mysterieuze titel bestaat uit een samensmelting  van ‘Eros’ en ‘Error’.  Voeg ‘liefde’ en ‘fouten’ samen en je krijgt een portret van geheime amoureuze misstappen….Zoals het bij de debuutsingle horende animatie-clipje  toont, speelt verbeelding hierin een grote rol.

Gelijknamig debuutalbum 'Erros' werd geproduced door Jo Francken (producer van ondermeer Bart Peeters, Milow, Kommil Foo, Dez Mona, Sir Yes Sir, Monza) en komt uit op 22 september bij Music & Words.

Lees meer...

Bob Dylan - The Basement Tapes - Bootleg Series vol 11 uit op 30/10

1

Deze historische uitgave - samengesteld uit de zorgzaam gerestaureerde originele studiotapes (waarvan een groot deel zelfs pas onlangs werd terug gevonden)  is een zesdelige en definitieve kroniek van de Basement Tapes, de legendarische opname sessies die Dylan in 1967 deed met muzikanten van zijn toenmalige begeleidingsgroep, die daarna bekend en beroemd zullen worden als ‘The Band’.

Tussen de vele hoogtepunten uit Dylan’s oeuvre, nemen de De Basement tapes toch een speciale plaats in. Ze zijn altijd al een bron van fascinatie geweest – en nog steeds- voor de opeenvolgende generaties Dylan kenners en fans. Het is dan ook een sterk verhaal: op het hoogtepunt van zijn toenmalige carriere had Bob in de mid sixties 3 uiterst succesvolle albums na mekaar uitgebracht met "Like A Rolling Stone" als een van de meest iconische nummers uit die periode. Na jaren van akoestische en folky muziek, schoffeerde hij daarna het grootste deel van zijn fans en de muziekpers door in 65 op Newport electrisch aan te treden, gevolgd door een lange en controversiele tour met band door de US en Europa.

Lees meer...

Johnny Cash wordt heruitgevonden

1

Via Sony Masterworks wordt deze week een van vele albums van Johnny Cash heruitgebracht in een nieuwe versie.  Het gaat om “Bitter Tears: Ballads of the American Indian” uit 1964 en het was een van de albums die Cash zelf het nauwst aan het hart lagen maar zeker niet zijn meest bekende of commercieel succesvolle.  Bitter Tears is een erg poetisch Cash album met als thema de wantoestanden rond- en het lijden van de Native Americans, de Noord Amerikaanse indianen.

En het zijn niet de minsten die zich 50 jaar na de het verschijnen van het originele album achter dit heruitgave project geschaard hebben: een keure aan top Americana muzikanten kwamen samen om deze nummers die zoveel betekenden voor Cash († 2003) te her-interpreten. Drijvende kracht is niemand minder dan Joe Henry en hij kreeg hulp van Kris Kristofferson, Emmylou Harris, Steve Earle, Bill Miller, Gillian Welch etc. Te ontdekken !   

Lees meer...

Extra op Villa Pace @ Castrohof!

1

De Casino Concertzaal ging voor deze editie van Villa Pace voor het eerst in zee met Poppunt en zijn kansenplatform vi.be. In de zoektocht naar een reggae-, ska- en latinband kwamen Tabizla (vrijdag om 20u), Skarbone 14 (vrijdag om 21.30u) en Quantum Café (zaterdag om 18u) uit de bus om het beste van zichzelf te geven op het Castrohof-podium tijdens Villa Pace.

Lees meer...

Datum Pukkelpop 2015 gekend

1

0000pkp

Pukkelpop 2014 is nog maar pas gedaan en de organisatie laat al de datum weten voor volgend jaar. Het festival viert dan ook zijn dertigste verjaardag.

 

Lees meer...

Was het nu 70, 80 of 90: The Sex Pistols: NeverMind The Bollocks [1977]

1

The Sex Pistols was een band die moest ageren in tijden van crisis, waardoor hun muziek lekker zwartgallig klinkt. Het was oorspronkelijk de bedoeling om een album van NOFX te bespreken in deze sporadisch verschijnende column, maar toen besefte ik dat deze plaat van The Pistols veel beter te linken viel aan de actualiteit van het moment. Wie vandaag nog kan ontkennen dat we in een crisis leven is oftewel blind, wil de realiteit nog steeds niet onder ogen zien of is trippend door het dagelijkse leven aan het dansen op heroïne. Je moet maar een krant openslaan en de woorden die je te zien krijgt zijn besparingen, oorlog, werkloosheid, jobonzekerheid en Poetin. Iedereen schreeuwt moord en brand als Poetin onze peren niet wil importeren, maar het meest schrijnende is dat de jeugd, net zoals in de jaren 70 en de punkperiode, zijn geloof in de toekomst aan het verliezen is door de negativiteit van de nieuwsverslaggeving en/of de regering.

Lees meer...

Tussen Blok en Pint: Een gesprek met Intergalactic Lovers

1

Dour 2014 zit er net een maand op en ondertussen speelden Lara Chedraoui en haar cornuiten al op verschillende andere festivals de pannen van de tent. De herexamens eisen echter zijn tol waardoor ik het diepzinning gesprek met deze talentvolle dame en haar bassist pas na heel wat gezwoeg online kon zwieren. Maar het is eindelijk gelukt! Bereid jullie voor op gezwets over het einde van de muziekindustrie zoals u ze nu kent, filosofische insteken over de commercialisering van de festivalcultuur en op gepalaver over kleine grote problemen aka Heavy Little Burdens. Het lezen waard dus! 

Lees meer...

De ALS ijsdouche challenge bij Dave Grohl

1

Nu de ALS challenges in een sneltempo facebookwereld veroveren en zelfs het koninklijk paleis bereikten vandaag worden ook artiesten meer en meer genomineerd. Zo werd ook Dave Grohl genomineerd. Op zijn beurt nomineerde hij Jack Black, John Travolta, Stephen King. Wij zijn benieuwd. Bekijk het filmpje binnenin.

 

Lees meer...

Preview: Feest In Het Park 2014

1

Het festival Feest in Het Park, ook kortweg Fi:hP genoemd, gaat naar goede gewoonte ook nu weer door in Oudenaarde. Dit van 21 augustus tot en met 24 augustus. De organisatie slaagt er elk jaar opnieuw in een gevarieerd programma samen te stellen voor oud en jong. Van DJ's tot Rockers, ze zijn er allemaal op Fi:hp. Daardoor komt er een heel ruim publiek naar deze gezellige locatie afgezakt.

Het festival gaat al door sinds 1996, toen met een eerder bescheiden line up. Ondertussen is Fi:hp uitgegroeid tot één vierdaagse, met dus een heel spectrum van bands , artiesten en DJ's. De organisatie gaf vandaag, dinsdag 12 augustus, het tijdschema vrij. Ook voor ons dus hoog tijd om enkele tips op jullie af te vuren! Snoozecontrol zal op het festival aanwezig zijn op vrijdag 22, zaterdag 23 augustus en zondag 24 augustus Hieronder alvast onze tips voor 22 en 23 augustus 2014

Lees meer...
Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
Will Hill UK www.w.betroll.co.uk Bookies