Menu

Algemeen nieuws

Eindhoven Metal Meeting : affiche compleet

1

eindhovenmetalfestcompleet

 

De organisatie van Eindhoven Metal Meeting lieten weten dat hun line-up compleet is. Dat festival gaat door op 12 en 13 december in Effenaar, Eindhoven.

 

Lees meer...

Stevie Ray Vaughan and Double Trouble: The Complete Epic Recordings Collection - Uit op 24 oktober 2014

1

Epic Records en Legacy Recordings herdenken de 60e verjaardag van Stevie Ray Vaughan met de uitgave van “Stevie Ray Vaughan and Double Trouble: The Complete Epic Recordings Collection”. SR Vaughn was een van de meest invloedrijke en toonaangevende (blues) gitaristen van zijn generatie - en ooit, maar kwam in 1990 na een te korte maar intense carriere om het leven bij een helicoptercrash op de terugweg van een concert.  

Deze uitzonderlijke verzameling bevat 12 albums en omvat voor het eerst alle studio albums van Stevie Ray Vaughan and Double Trouble, aangevuld met hun live albums (waaronder het nooit officieel verschenen Live at the El Mocambo uit ’83) en 2 cd’s met met onuitgegeven en zeldzaam materiaal.

Lees meer...

Dag 2 van Masters@Rock 2014 was een schot in de roos

1

Amper uitgerust en nog met een halve kater zijn de festivalgangers en de bands klaar voor een nieuwe dag vol gitaargeweld en headbanging.

De mannen van Death Enters My Ocean waren de gelukkigen die tijdens etenstijd mochten aantreden. Vijf jaar van vallen en opstaan leidde tot de creatie van hun eigen unieke sound, waardoor ze terecht de Masters@Rock-wedstrijd wonnen!

Van jonge post-metal naar België zijn bekendste Thrash metalband After All. De band onder de vleugels van zanger Sammy Peleman verblijft de laatste maanden in de studio om te werken aan een nieuw album, maar besloten voor Masters@Rock een exclusieve show te geven!

Lees meer...

Preview Manifiesta

1

banner manifiesta nl klAl reeds het vijfde jaar op rij wordt op het voorlaatste weekend van september Manifiesta georganiseerd. Naar goede gewoonte vindt dit plaats op het gezellige festivalterrein van Bredene nabij het strand. Een festival voor jong en oud en met een ongeziene variëteit die zich niet enkel beperkt tot muziek. Zoals Angela Davis, Amerikaans symbool van de strijd tegen racisme. Maar ook muzikaal slaagt de organisatie er elk jaar opnieuw weer in om u een enorme verscheidenheid aan acts aan te bieden, de perfecte plek om lokale en minder lokale bands te leren kennen. Het is heel moeilijk om er maar enkele uit te kiezen, maar ik heb mijn best gedaan om de onmisbare eruit te halen .

Lees meer...

Vijfde editie Masters@Rock 2014 op komst

1

Wie langs de vredelaan in Torhout passeert kan er niet naast kijken. Het is er een drukke bedoening om een weiland om te toveren tot een festivallocatie.

Op vrijdag zullen toppers  als BIOHAZARD, AGNOSTIC FRONT en PAPA ROCH de pannen van het dak rocken. Zaterdag is het de beurt aan onder andere  HACKTIVIST, FINNTROLL, KAMELOT en AIRBOURNE.
(volledige line-up: www.masterrock.be)  

Lees meer...

Eléonor stelt eerste single 'Erros' voor van gelijknamig debuutalbum!

1

Met ‘Erros’ biedt  Eléonor haar eerste single aan.  Deze ietwat mysterieuze titel bestaat uit een samensmelting  van ‘Eros’ en ‘Error’.  Voeg ‘liefde’ en ‘fouten’ samen en je krijgt een portret van geheime amoureuze misstappen….Zoals het bij de debuutsingle horende animatie-clipje  toont, speelt verbeelding hierin een grote rol.

Gelijknamig debuutalbum 'Erros' werd geproduced door Jo Francken (producer van ondermeer Bart Peeters, Milow, Kommil Foo, Dez Mona, Sir Yes Sir, Monza) en komt uit op 22 september bij Music & Words.

Lees meer...

Bob Dylan - The Basement Tapes - Bootleg Series vol 11 uit op 30/10

1

Deze historische uitgave - samengesteld uit de zorgzaam gerestaureerde originele studiotapes (waarvan een groot deel zelfs pas onlangs werd terug gevonden)  is een zesdelige en definitieve kroniek van de Basement Tapes, de legendarische opname sessies die Dylan in 1967 deed met muzikanten van zijn toenmalige begeleidingsgroep, die daarna bekend en beroemd zullen worden als ‘The Band’.

Tussen de vele hoogtepunten uit Dylan’s oeuvre, nemen de De Basement tapes toch een speciale plaats in. Ze zijn altijd al een bron van fascinatie geweest – en nog steeds- voor de opeenvolgende generaties Dylan kenners en fans. Het is dan ook een sterk verhaal: op het hoogtepunt van zijn toenmalige carriere had Bob in de mid sixties 3 uiterst succesvolle albums na mekaar uitgebracht met "Like A Rolling Stone" als een van de meest iconische nummers uit die periode. Na jaren van akoestische en folky muziek, schoffeerde hij daarna het grootste deel van zijn fans en de muziekpers door in 65 op Newport electrisch aan te treden, gevolgd door een lange en controversiele tour met band door de US en Europa.

Lees meer...

Johnny Cash wordt heruitgevonden

1

Via Sony Masterworks wordt deze week een van vele albums van Johnny Cash heruitgebracht in een nieuwe versie.  Het gaat om “Bitter Tears: Ballads of the American Indian” uit 1964 en het was een van de albums die Cash zelf het nauwst aan het hart lagen maar zeker niet zijn meest bekende of commercieel succesvolle.  Bitter Tears is een erg poetisch Cash album met als thema de wantoestanden rond- en het lijden van de Native Americans, de Noord Amerikaanse indianen.

En het zijn niet de minsten die zich 50 jaar na de het verschijnen van het originele album achter dit heruitgave project geschaard hebben: een keure aan top Americana muzikanten kwamen samen om deze nummers die zoveel betekenden voor Cash († 2003) te her-interpreten. Drijvende kracht is niemand minder dan Joe Henry en hij kreeg hulp van Kris Kristofferson, Emmylou Harris, Steve Earle, Bill Miller, Gillian Welch etc. Te ontdekken !   

Lees meer...

Extra op Villa Pace @ Castrohof!

1

De Casino Concertzaal ging voor deze editie van Villa Pace voor het eerst in zee met Poppunt en zijn kansenplatform vi.be. In de zoektocht naar een reggae-, ska- en latinband kwamen Tabizla (vrijdag om 20u), Skarbone 14 (vrijdag om 21.30u) en Quantum Café (zaterdag om 18u) uit de bus om het beste van zichzelf te geven op het Castrohof-podium tijdens Villa Pace.

Lees meer...

Datum Pukkelpop 2015 gekend

1

0000pkp

Pukkelpop 2014 is nog maar pas gedaan en de organisatie laat al de datum weten voor volgend jaar. Het festival viert dan ook zijn dertigste verjaardag.

 

Lees meer...
Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
Will Hill UK www.w.betroll.co.uk Bookies