Menu

Muzieknieuws

PPM Fest: een beknopt verslag

23.04.2014 | Sylvie H / Percy VB

10247275 713591588661989 1883368073816842068 nPPM ,-Power Progressive and Metal Fest-, bracht dit jaar organisatorisch hetzelfde als voorgaande jaren: twee podia, Alfa en Omega, die zich face-to-face aan de uiteinden van de Lotto Mons Arena bevonden, en die vrijwel aansluitend bands ten tonele voerden. Ideaal dus: weinig pauzes, korte afstanden, en alles binnen bereik. Wij waren erbij van de eerste tot de laatste noot, en zetten voor u een paar hoogtepunten en dieptepunten op een rij.

Pukkelpop : 27 nieuwe namen !

23.04.2014 | GothicBowie

0000pkpWe're delighted to show you the latest artists who confirmed for Pukkelpop 2014. Last time at Pukkelpop, hip-hop phenomenon Tinie Tempah said that his next step would be the Main Stage. He'll keep his word on Friday, August 15. And on Saturday, August 16, you'll see the American rockers Jimmy Eat World play there. Dit stond vandaag te lezen op de website van Pukkelpop. Daarnaast zijn nog eens 25 nieuwe namen toegevoegd aan de affiche.

dunk 2014Het zag er in 2013 niet zo goed uit voor het gezellige Dunk!festival. Door een samenloop van omstandigheden moest de organisatie beroep doen op crowd funding om uit de kosten te geraken. Gelukkig slaagden ze daar in en kon de tiende editie doorgaan. De locatie in de fuifzaal van Bevergemse Vijvers werd vervangen door een grote tent op een terrein vlakbij het jeugdhuis De Populier. Daarnaast was er nog een klein podium achter datzelfde jeugdhuis. In dat gebouw zelf  was er trouwens gelegenheid om te verpozen, eten en drinken te kopen en merchandising, waaronder t-shirts, cd's en vinyl platen.

De gezelligheid was bewaard gebleven, meer nog de camping was vlak naast de ingang bijna van de festivaltent, waar zie je dat nog dezer dagen? Daarnaast was er ruimte genoeg, met een maximum capaciteit was 700 man. We vermoeden dat er, over de drie dagen circa 550 aanwezigen waren, dat is alvast heel goed nieuws voor de organisatie dachten we zo.

Op deze eerste festivaldag was het al een gezellige drukte, dit heeft uiteraard veel te maken met de headliners, en publiekstrekkers, Steak Number Eight en het fantastische And So I Watch You from Afar. Bovendien viel het weer geweldig mee, smaakte het bier formidabel en kon je heel goed eten krijgen, allemaal aan democratische prijzen, om niet te vergeten gratis koffie !!! Alle ingrediënten voor een geslaagd weekend dunk!festival waren dus voldoende aanwezig.

Paaspop - Dag 2 -19/04/2014

22.04.2014 | Inge Van Nimwegen

Paaspop is ondertussen al een aantal jaar de opener van het festivalseizoen, en met een slogan als ‘3 Days and Nights of Pop Rock Dance and Theatre’ kan er geen twijfel bestaan over waar Paaspop voor staat. Plezier en entertainment staan voorop, en met het weer van de afgelopen dagen hadden de 58.000 bezoekers van dit festival dan ook niets te klagen. Naast een vol programma aan muziek en theater, verdeeld over 11 podia, waren er ook nog genoeg andere dingen te zien en te beleven op Paaspop 2014. Van een strand tot een outdoor woonkamer, en van ouderenbingo tot een heuse ballenbakdisco: niets is te gek op Paaspop.

Met zo’n uitgebreid programma is het moeilijk om een keuze te maken of echt te spreken van hoogtepunten, maar een mens heeft nu eenmaal beperkt de tijd en keuzes moesten gemaakt worden.

GR14 FB P-fotoGoed nieuws want het plannen aan GMM kan beginnen. Vandaag plaatste de organisatie het tijdsschema online. Bekijk deze binnenin of via de officiële website.

Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
Will Hill UK www.w.betroll.co.uk Bookies