Menu
  • Puss In Boots - AB Brussel
    Puss In Boots - AB Brussel
  • Shaka Ponk - AB Brussel
    Shaka Ponk - AB Brussel

Muzieknieuws

Nieuws uit het AC/DC kamp

16.04.2014 | Tom

Veertig jaren, zolang is AC/DC al actief en al evenlang worden ze aanschouwd als grondleggers. Maar sinds kort kampt M. Young met een gezondheidsprobleem en zijn de speculaties straf. Vandaag bracht de band ons echter een update.

 

 

Drie nieuwe namen voor Suikerrock

16.04.2014 | Sylvie H

suikerrock toevoegingenSuikerrock vult vandaag de affiche van zaterdag 2 augustus verder aan. Naast kleppers Goose en Madness, die al eerder bekend gemaakt werden, spelen ook Nina Nesbitt, De jeugd van Tegenwoordig en Puggy op zaterdag in Tienen.

Wat ook al geweten is: op vrijdag 1 augstus headlinen The Simple Minds, en op zondag 3 augustus The Jacksons, voorafgegaan door Umberto Tozzi, Urbanus en Slongs Dievanongs.

Info en tickets: www.winforlifesuikerrock.be

 

Het einde van AC/DC nabij?

16.04.2014 | Tom

Het einde van de legendarische Australische rockband AC/DC is nakend. Verwacht wordt dat er vandaag een officiële mededeling komt, maar Australische media melden gisteren dat de band er na 41 jaar een punt achter zou zetten. Reden is de gezondheidstoestand van oprichter en ritmegitarist Malcolm Young (61), die na een beroerte een bloedklonter in de hersenen kreeg die hem verhindert te spelen.

AC/DC plande een nieuw studioalnum en een wereldtournee voor hun veertigste verjaardag: veertig optredens over de hele wereld.

mfvf xiiHet is al een beetje 'oud' nieuws, maar ook Arkona is aan de affiche van metal female voice fest toegevoegd. Arkona is een de band rond de woeste Russische paganiste Masha Archipova. Op de website staat therion er trouwens ook bij, dit kunnen we zien als een bevestiging dat ze ook afzakken naar metal female voice fest?

groez14 2Jaarlijks, op de laatste zaterdag van april, gaat er een festival door in het gezellige Meerhout. We hebben het over Groezrock. Sinds 1992 is het zowat the place to be voor punkrock, hardcore of metalcore fans , tot zelfs van over heel Europa komen ze naar Meerhout afgezakt.

Van een klein festival met circa 400 bezoekers is het uitgegroeid tot een fenomeen. Met ongeveer 35 000 bezoekers van over heel Europa, is Groezrock een begrip geworden in België en daar ver buiten. Omdat steeds meer mensen gingen kampeerden in de omgeving van het festivalterrein werd besloten om vanaf 1998 ook een camping toe te voegen. Sinds 2003 zijn er twee podia, naast punkrock dus ook Back to Basic, gericht op een hardcore punk publiek.

Ter gelegenheid van hun vijftiende verjaardag, duurde Groezrock twee dagen, we schrijven 2006. Maar het was nog niet gedaan, in 2009 waren er drie podia, en vanaf 2011 (hun twintigste verjaardag) kregen we zelfs 2 volledige festivaldagen. Op hun 23ste editie zijn er niet minder dan vier podia, namelijk de Monster Main stage, Impericon Stage, Etnies Stage en Macbeth Stage. Dit jaar gaat Groezrock door op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei. Omdat een volledig overzicht , gezien de vele bands die komen aantreden, onmogelijk is beperken we ons tot tien tips, per festivaldag:

Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
Will Hill UK www.w.betroll.co.uk Bookies