Interview met Always Fallen

Interviews:Nederlands
      5 oktober 2010

Interview afname: 02/05/2009

Wie of wat is Always Fallen? Always Fallen is een band die bestaat uit 5 hechte maten. Wij zijn bij toeval samengekomen en daaruit is een nieuwe metal groep geboren. Vroeger hadden we een andere zanger maar die hebben we moeten vervangen omdat we een andere richting wilden uitgaan qua zang.. Ieder lid is gepassioneerd voor muziek en we gaan er gewoon voor. Het feit dat we echt maten zijn zowel binnen als buiten de muziekwereld is waarschijnlijk een boost om onze muziek goed naar voren te brengen.


Kan het zijn dat net die kameraadschap op en naast het podium een deel van jullie succes is?
Ik denk dat dit er wel iets mee te maken heeft, maar het is vooral hard werken. Veel promo maken, veel shows afwerken, myspace bijhouden, maar ook onze mini-cd heeft ons hoger gebracht in de muziekwereld. Door die cd hebben wij als groep de interesse kunnen wekken van organisaties. Al is het maar voor een man of 30 dat we spelen, we spelen ons ding, we zorgen dat de show in orde is. We hebben liever 30 man dat actief meedoet, dan 100 man die staan te kijken en niets doen. Elk evenement waar we opstaan is naambekendheid en dat is een belangrijk iets.

 

Hoe belangrijk is de show dan eigenlijk voor jullie?
We hebben een vaste setlist uitgewerkt en goed gebalanceerd zodat deze van het begin tot het einde interessant blijft. We werken er ook aan zodat het de interesse van de mensen wekt. Af en toe brengen we covers in onze setlist omdat onze groep zelf nog niet zo bekend is en met een covertje krijg je het publiek wel eens mee. Als groep zelf beslissen we samen over de nummers die we brengen en het uitwerken van die lijst kan soms dagen duren en blijft eigenlijk nog duren maar nu hebben we een goede vaste setlist.

 

Is dan die show de beste promo of toch eerder het internet?
Persoonlijk vinden we dat live optredens de beste promotie zijn. Want veel bands klinken wel goed op myspace bijvoorbeeld maar als je ze dan live hoort loop je er letterlijk van weg. Daarom proberen wij daar een evenwicht in te brengen en sporen we iedereen aan om ons eerst live te horen alvorens kritiek te vellen.
Als je het live niet kan brengen, dan ben je geen band hé.

 

Het is al lang geen geheim meer dat je op de Metalcamp mag optreden. Jullie zijn daar waarschijnlijk blij mee?
Het was eerst ongeloof bij ons. Zo van: Is dit echt waar? Is dat geen foutje? We kregen plots een mailtje binnen waarin stond dat we konden deelnemen en dan hebben we de bandleden gecontacteerd en dan gewoon die site uitpluizen op kleine letterkes. Pas toen we het contract kregen waren we er redelijk zeker van dat we gingen.

Sowieso is het een heel speciaal iets voor ons. Zo’n “kleine” band die toch wel de interesse kan wekken voor een festival in Slovenië is niet niets. Tickets voor het Metalcamp zijn te koop via alwaysfallen@hotmail.com.

 

Jullie hebben wel de verplichting om tickets te verkopen voor dat festival? Hoe loopt de verkoop?
De verkoop zelf loopt redelijk vlot. Het is eigenlijk een bus van de band exterminator die iedereen ter plaatste breng maar de tickets zijn wel bij ons te koop.

 

Hebben jullie reeds een eerst echte CD?
Wel, we zijn met de opnames begonnen op 1 mei en vandaag (2 mei) ook. We zijn speciaal uit de studio gekomen voor boscorock omdat we dit optreden niet konden laten schieten. We vonden het te belangrijk. Zowel voor onze fans te laten genieten van onze muziek als voor onze bekendheid.

 

Kunnen we al nummers uit de nieuwe CD verwachten vanavond (2 mei)?
Er zitten 2 nummers van de CD in onze setlist. Al de rest dat we vanavond spelen zijn oude bekende nummers of enkele covers. De rest zal te horen zijn tijdens de zomer.

 

Wij geven de bands ook de kans om zelf nog iets te vertellen, is er iets wat jullie aan onze lezers willen vertellen?

Ik zou zeggen: blijf de Belgische bands steunen, kom naar optredens, amusseer jullie! Metal on "fuckers". Check ook onze nieuwe CD want het beloofd een spetterend plaatje te worden. We nodigen jullie ook uit op 26 september 2009 in De Ravelingen” te Knokke-Heist voor onze CD-release live mee te maken. Andere bands die diezelfde dag zullen optreden zijn: Spoil Engine, After All, Rafflesia, Omerta, In Chains, Horizons, Achyronthia