Op 11 juni verschijnt soulsingle 'Wild Eyes' van Jack Francis (UK) op het Nederlandse Gentlemen Recordings!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    2 juni 2021

Vrijdag 11 juni komt Britse Americana/soulzanger Jack Francis met zijn nieuwe single 'Wild Eyes'. Het is de derde single op weg naar zijn eerste full-length album.


'Wild Eyes' gaat over verliefd worden; de vroege stadia van verliefdheid en het besef dat wat je voelt meer is dan alleen maar een vluchtige verliefdheid. Misschien wel het mooiste gevoel dat er bestaat.

In iets meer dan een jaar tijd ging Jack Francis van het spelen van zijn unieke genre "Soulful Folk" op kleine lokale optredens in zijn geboortestad Southampton naar optredens op grote Britse festivals zoals het Isle Of WightVictorious en Stone Free Festival in de O2 Arena.

Eerder succes
Zijn debuut-EP The Van Wyck Expressway werd de hemel in geprezen door BBC Introducing, en ontving ook nationaal gehoor op de Radio 6 Music-show van Tom Robinson. Zijn titelloze tweede EP werd begin 2017 uitgebracht. De eerste single 'Play On' werd eind 2016 opgenomen in, kort daarna debuteerde deze op BBC Introducing.
 
Eerder werden de singles ‘A Little Love’ en ‘Silver Lining’ via Gentlemen Recordings uitgebracht. Deze konden beiden rekenen op internationale bekendheid, met respectievelijk ruim 22K en 10K aan streams op Spotify. Nu is het de beurt aan ‘Wild Eyes’ om de wereld weer een beetje soul en folk rijker te maken.

'Wild Eyes' komt uit op vrijdag 11 juni en is vanaf nu te pre-orderen via https://www.gentlemenrecordings.com/shop/ of te pre-saven op alle streamingsdiensten.