IVAN & THE PARAZOL BEWIEROOKT HET HOOGTEPUNT VOOR HET DIEPTEPUNT IN NIEUWE SINGLE MILYEN KÁR

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    4 juni 2021

“Celebrate before it’s too late.” IVAN & THE PARAZOL houden zich niet in op nieuwe single Milyen Kár (vertaling: wat jammer) – een track die centraal staat op het aanstaande album Budai Pop.


Ivan & The Parazol

IVAN & THE PARAZOL, een vijfkoppige band uit Budapest, laat zich meevoeren door de geest van 70’s glam-rock gecombineerd met instrumentatie uit moderne psych-rock. Een Brian May-Kevin Parker swirly, met flamboyante gitaarsolo’s en schurende octaaf-pedalen. De band heeft een sterke band met Nederland. Zo stonden ze al meerdere malen in Paradiso en zouden ze dit jaar op tour zijn gegaan met DeWolff.

De afgelopen jaren heeft de formatie vele kanten van de wereld mogen ervaren – zo speelden ze o.a. op SXSW, Eurosonic, Reeperbahn, de mainstage van Sziget Festival, supportten ze Deep Purple in Budapest tijdens hun arena tour, tourden ze door Europa als support voor Rival Sons, terwijl ze ook nog de MTV EMA award voor Best Central European Act in de wacht sleepten; je kan niet zeggen dat de band om de hoek komt kijken. Des te verrassender is de drastische keuze op het nieuwe album.

IVAN & THE PARAZOL trok eerder door de US, UK, Duitsland, Nederland, België, Portugal, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Slovenië en zelfs Rusland. Tijdens de pandemie wisten ze nog steeds miljoenen luisteraars te bereiken, door het gezicht van Spice of Europe’s video over Budapest te worden en deel te nemen aan Huawei’s [Music on the Road] concertreeks live gestreamd vanuit Valencia voor 4 miljoen kijkers. Na al deze internationale ervaring is de band gaan reflecteren en zijn ze klaar om hun Hongaarse roots te vieren met album “Budai Pop.”

Stream HIER

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY