Galine brengt nieuwe EP Lilith uit!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    1 mei 2022

Galine - de Belgisch-Nederlandse zangeres, multi-instrumentalist en songwriter – laat met Lilith ein-de-lijk haar 2e EP op de wereld los. Na een bescheiden doorbraak met haar eerste worp Fabulae (Mayway Records) luidt Lilith (Starman Records) een nieuw hoofdstuk in voor deze beloftevolle artieste.


In de luwte van de covid-crisis werkte Galine met producer Daan Schepers (Eefje de Visser, Bazart) aan deze 6 nummers tellende plaat. Samen gingen ze op zoek naar een sound die zowel dansbaar, elektronisch als melancholisch en meerlagig kon zijn. Op dat kruispunt, waar invloeden zoals Maggie Rogers, Sylvan Esso en Lana Del Rey elkaar ontmoeten, ontstond Lilith. Een plaat waarop Galine’s sterke melodieën en straffe stemgeluid de voorgrond opeisen. Dromerige beats en vintage synth-geluiden gaan er hand in hand met meeslepende pianopartijen en vioollijnen.
 
 Op Lilith vertelt Galine een bloedeerlijk verhaal waarin vrouwelijke thema’s en persoonlijke anecdotiek één en ondeelbaar zijn. Wie tussen de lijnen luistert zal merken dat elk nummer over één welbepaalde vrouw gaat: in Woman verwerkt Galine bijvoorbeeld het verlies van haar tante, terwijl ze in Team beschrijft hoe slopend de onderlinge concurrentie tussen zussen of vriendinnen kan zijn. In Warm Water richt ze zich dan weer tot een jongere versie  van zichzelf. Zo blijkt Lilith een wereld te construeren waarin vrouwelijkheid en Coming-of-Age centraal staan.


 
“I might wreck it or I might stay.”
 
Lilith komt op 13 mei uit op Starman Records en is dan op alle streaming platformen te beluisteren. De vinyll versie volgt later in de zomer. Op 18 mei kan je Galine en band live aan het werk zien tijdens hun release-show in De Centrale, Gent.

Find the artist here:

FacebookSpotifyInstagramYouTubeEmail