De Toegift heeft nieuwe single: Soms! een ontroerende en erg mooie song!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    4 juli 2022

De clip voor Soms is uit handen gegeven aan digitaal kunstenaar / beeldmaker Milo Poelman. Het resultaat is een betoverende 3D animatie die het lied nog dieper onderdompelt in de abstracte, doch dromerige wereld, waarin de intieme tekst vrij rondzweeft.


Afgelopen vrijdag bracht De Toegift het tweede lied in aanloop naar de aankomende EP 'Nooit, misschien' uit, welke uitkomt op 2 september. Het nummer heet 'Soms' en is hier alvast te beluisteren: https://s.disco.ac/bctgtuytfjzt.

'Soms’ is een ode aan de zelftwijfel. De Toegift begeeft zich gedurende dit lied in het donkerste punt van de nacht, de ochtend lijkt ver weg. Een staat van eenzaamheid en innerlijke onrust geeft de buitenwereld opnieuw vorm. Buitengesloten en zonder sleutels ligt onze protagonist verdoofd in het gras van de achtertuin en raakt de luisteraar mee-verdwaald in zijn verwarde en weemoedige gemoedstoestand. Dit gevoel wordt door de band langzaam tot een bedrukkend hoogtepunt gebracht samen met een zenuwslopende collage aan strijkers door violiste Hester Julia Voddé. Met de single komt ook een videoclip uit die hier alvast te bekijken is:De Toegift is geselecteerd voor de Popronde en gekozen als 3voor12-talent. Ook verzorgde de band het voorprogramma van de shows van De Dijk in het Amsterdamse Bos Theater.

'Soms' is nu overal te beluisteren: https://fanlink.to/DeToegiftSoms
Bij het nummer is ook een 3D-animatievideo uitgekomen: https://youtu.be/f_HKRLAoY5o