K’s Choice viert 30-jarig bestaan met shows in de Ancienne Belgique op 17 mei en De Roma op 19 mei

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    7 december 2022

K’s Choice - de band rond Sam en Gert Bettens - bestaat in 2023 exact 30 jaar en uiteraard kan dat niet zomaar onopgemerkt voorbijgaan! Ze pakken uit met 2 shows op woensdag 17 mei in de Ancienne Belgique en op vrijdag 19 mei in De Roma. Uiteraard zullen alle grote hits uit 30 jaar carrière de revue passeren, maar daarnaast zal ook de nieuwe single 'Time Is A Parasite’ - release vandaag via Sony Music Belgium -  te horen zijn. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 9 december om 10u via www.greenhousetalent.com.


We schrijven het jaar 1992 wanneer Sam en Gert Bettens hun eerste platencontract tekenen en 1993 wanneer hun debuutalbum verschijnt. 'The Great Subconscious Club’ is meteen een schot in de roos, remember 'The Ballad of Lea en Paul’, nadien gevolgd door nog grotere albumklassiekers als 'Paradise in Me’, met monsterhit 'Not an Addict’, 'Cocoon Crash’ met 'Believe', 'Almost Happy’ met 'Another Year’, en ga zo maar door… Drie decennia lang veroverde K’s Choice de podia van de grootste concertzalen en festivals in binnen- en buitenland. Ze werkten samen met tal van gerenommeerde producers (Belgische producertrots Jean Blaute, Gil Norton die met de Foo Fighters werkte en Alain Johannes van Queens of The Stone Age) en artiesten (Anouk, Skin, Milow) met een mooie verzameling aan gouden en platinum albums als gevolg.

Een dertigste verjaardag kon dus niet zomaar voorbijgaan. Daarom brengt de band een gloednieuwe single 'Time Is A Parasite’ uit: een kort maar krachtige rocksong, in het verlengde van hun laatste studioalbum 'The Phantom Cowboy’. Om dit jubileumjaar te vieren, releaset het zestal uit Kapellen voor de liefhebbers op 9 december ook nog een exclusieve vinylbox (beperkte oplage en genummerd) met 3 albums waaronder '2000 Seconds - Live at the Ancienne Belgique’ (1998), 'Home - Live at Le Botanique’ (2000) en 'Running Backwards’, een verzameling van b-kanten, onuitgegeven tracks en uiteraard de nieuwe single.

Om het feest nog meer glans te geven, wordt mei 2023 een feestmaand met concerten op woensdag 17 mei in de AB in Brussel en op vrijdag 19 mei in de Roma in Antwerpen. Twee avonden die de hoogtepunten van 30 jaar K’s Choice in de verf zullen zetten en waarbij alles wat de band zo uniek maakt in anderhalf uur majestueus zal samenkomen.