Dez Mona brengt na de schitterende release shows het nieuwe album 'Loose Ends' vanaf januari 2023 nu ook naar de Vlaamse theaters!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    8 december 2022

Tijdens de recente, zeer warm onthaalde release shows van "Loose Ends" in gereputeerde zalen als AB, Ha Concerts (Gent) en De Roma bewees Dez Mona telkens het publiek van de eerste tot de laatste rij zowel te kunnen ontroeren als aan het dansen te krijgen met een charismatische mélange van indringende ballads en withete grootstadsfunk. Vanaf januari 2023 gaat de band van start met een uitgebreide theater tour doorheen Vlaanderen, een niet te missen concertervaring.


In de voorbije twee decennia hield Dez Mona nooit op het publiek te verrassen. Nog geen jaar na Lucy, een ‘werelds oratorium’ in samenwerking met het Antwerpse Baroque Orchestration X, komen zanger Gregory Frateur en zijn gezellen nu aankloppen met het kosmopolitische album "Loose Ends" dat  afgelopen oktober verscheen. Voorafgaande singles "Wicked", "Fresh Water" en "Better Place" deden het uitstekend op de radio en ook het album scoort overal bijzonder positieve recensies.

Op de negende langspeler van de groep wordt hoekige funk vaak afgewisseld met stuiterende discopop. ‘Na de donkere ballades uit ons vorige project, kozen we er bewust voor eens een opgewekte, rechttoe rechtaan-plaat te maken’, vertelt Frateur. ‘Dit keer wilde ik me niet teveel uitputten in metaforen: de teksten mochten simpel en ‘in your face’ zijn’.

Op compositorisch vlak gaf Gregory Frateur het stuur in handen van gitarist Sjoerd Bruil en accordeonist Roel Van Camp. Dat droeg ertoe bij dat Dez Mona op "Loose Ends" uit zijn comfortzone trad en met een nieuwe sound begon te experimenteren. Zo speelt Van Camp op de nieuwe plaat vaker piano dan accordeon, is het aandeel van de elektronica toegenomen en bevatten sommige nummers ook ietwat bevreemdende, uitgesponnen instrumentale passages.

De nadruk ligt meer dan ooit op het ritme en de groove. Drummer Karel De Backer, de nieuwkomer in de band, geeft de muziek extra punch, terwijl de afwezigheid van een bassist op een ingenieuze manier wordt opgevangen door Bruil en Van Camp. “Op "Loose Ends" gaan we ‘back to basics”, geeft Gregory Frateur toe. “Maar dan wél zonder onze herkenbaarheid te verliezen.” Multi-instrumentalist Tijs Delbeke, die enkele jaren deel uitmaakte van Dez Mona, maar inmiddels naar Balthazar verkaste, tekende voor de productie.

TOURDATA VOORJAAR 2023:

20/01/2023     HERZELE -  De Steenoven - Tickets         
04/02/2023     LEOPOLDSBURG - CC - Tickets
15/02/2023     LEUVEN -  Het Depot - Tickets
01/03/2023     BORNEM - Ter Dilft - Tickets
03/03/2023     MAASMECHELEN - CC - Tickets
04/03/2023     NINOVE - De Plomblom - Tickets
18/03/2023     HERENTALS - 't Schaliken - Tickets 
25/03/2023     HEUSDEN-ZOLDER - Muze - Tickets
15/04/2023     WILRIJK - De Kern - Tickets
22/04/2023     TERNAT - De Ploter - Tickets
29/04/2023     EVERGEM - Stroming - Tickets      

Meer over Dez Mona:

FacebookWebsiteSpotifyYouTubeInstagram