Nieuw album en tour voormalig Songfestival-winnaar Salvador Sobral (Warner)

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    30 september 2023

TIMBRE markeert de langverwachte terugkeer van voormalig Eurovisie Songfestival-winnaar Salvador Sobral. Het vierde studioalbum van de Portugese muzikant bevat 11 nieuwe originele nummers, waarvan 10 geschreven in samenwerking met vaste samenwerkingspartner Leo Aldrey, ook verantwoordelijk voor de albumproductie. In november komt Sobral met het album naar Nederland.


Salvador Sobral over het album: “The name TIMBRE arose for two main reasons. The first, perhaps the most obvious, is because first and foremost in this life I am a singer, a performer, and what defines and distinguishes me the most is my voice, my timbre. The second reason is that I am interested in the concept of timbre as color, the color of the voice, the color of the instruments. The record will be like a colorful palette of timbres that trigger clarity.

Ah! And there is a third reason for the name of the album, the word timbre is used in many Latin and Germanic languages. It is spelled the same and means the same. It seems that the concept of TIMBRE is universal, and we all agree on that.”

Salvador Sobral woonde in de VS, op Mallorca en in Barcelona, ​​waar hij twee jaar jazz studeerde aan de prestigieuze school Taller de Musics. Gedurende deze periode is hij begonnen met het componeren van zijn eigen liedjes en heeft hij zijn muzikale identiteit ontdekt.

In 2016 brengt Sobral zijn eerste soloalbum ‘Excuse Me’ uit. In 2017 neemt Salvador deel aan het Festival da Canção (Portugees Songfestival) met het nummer “Amar Pelos Dois”, geschreven door zijn zus Luísa Sobral, waarmee hij datzelfde jaar het Eurovisie Songfestival zou winnen, met de hoogste score in de historie van de competitie. Sindsdien sleepte hij een reeks aan awards in de wacht en werd hij geprezen door de nationale en internationale pers. Door een hartaandoening die uiteindelijk leidde tot een volledige harttransplantatie kon Sobral zijn winst niet direct op tournee verzilveren, maar nooit keerde hij de muziek de rug toe. Begin 2019 bracht hij zijn tweede soloalbum uit, ‘Paris, Lisboa’, waarmee hij een uitgebreide wereldtournee maakte. Naast zijn solocarrière heeft hij talloze projecten ontwikkeld die hem naar andere muzikale universums brengen: ‘Noko Woi’, ‘Alexandre Search’, ‘Mutrama’, ‘Alma Nuestra’, ‘Quinta das Canções’ en meest recentelijk ‘Salvador Sobral sings Brel’.

Het derde studioalbum, ‘bpm’, werd uitgebracht in mei 2021. Met dit album zette de rasmuzikant in november 2021 eindelijk voor het eerst voet op Nederlandse bodem. De plaat, grotendeels opgenomen in februari van hetzelfde jaar in Le Manoir de Léonstudio, in Frankrijk, werd volledig gecomponeerd door Sobral in samenwerking met Leo Aldrey, die ook de productie voor zijn rekening nam. In september 2022 verschijnt de EP SAL. De EP is gecomponeerd door één origineel thema en drie nummers die deel uitmaken van het live-repertoire, maar tot die tijd nog niet waren uitgebracht. Een thuisopname met stem en piano, die tegelijkertijd een reis en een uitnodiging is om het persoonlijke en intieme universum van de muzikant te betreden.

Met het nieuwe album ‘TIMBRE’ stelt Salvador Sobral wederom een enorme muzikale ontwikkeling tentoon. In november dit jaar brengt hij het album samen met zijn band naar de Nederlandse podia. 

SALVADOR SOBRAL - TIMBRE TOUR

4 november 2023 – De Kleine Willem, Enschede (gehost door Metropool) – tickets

5 november 2023 – Het Concertgebouw, Amsterdam – uitverkocht

7 november 2023 – De Oosterpoort, Groningen – tickets

8 november 2023 – De Doelen, Rotterdam – tickets  

Stream op Spotify: https://shorturl.at/ahnyK