W-Festival pakt uit met 6 nieuwe namen voor hun vleermuisgrot

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    28 oktober 2023

Star Industry, Then Comes Silence, Vomito Negro, Hugh Cornwell,The Underground Youth and Splendidula zijn bevestigd voor de Batcave Live Stage van het W-Festival. Eerder werden Diary Of Dreams, Suicice Commando, Twin Tribes en Girls Under Glass voor de het vleermuizenpodium bekendgemaakt.


Star Industry is een Belgische gothic rock band, die je misschien kent van hun clubhits ‘Nineties’ en ’Last Crusades’. Het Zweedse Then Comes Silence staat garant voor een kwaliteitsmix van post-punk en gothic rock. Vomito Negro vertaalt zich als zwart braaksel. Maar de donkere elektronische klanken van deze Belgen zijn echter alles behalve om te kotsen.

 

 

Hugh Cornwell klonk me niet echt bekend in de oren. Maar toen ik doorhad dat het om de frontman van The Stranglers tussen 1974 en 1990 gaat, kon ik met mijn enthousiasme geen weg. Als leider van The Stranglers was Hugh de belangrijkste songschrijver van alle meest memorabele songs van de band op tien schitterende albums die allemaal Cornwells status als unieke songschrijver en muzikant verstevigden.

 

 

The Underground Youth werd in 2008 opgericht als het creatieve project van Craig Dyer. De band heeft 10 albums en 4 EP's uitgebracht en in de loop der jaren hun unieke geluid ontwikkeld, dat varieert van filmische lo-fi psychedelia tot een rauwe en luidruchtige, zij het romantisch melancholische vorm van post-punk. Gehuld in een donkere esthetiek en de beelden van verschillende kunstfilmstromingen.

 

 

Splendidula is een atmosferisch doomcollectief uit België, opgericht in 2008. Een cocktail van traditionele doom en zinderende sludge, post-metal grooves en psychedelia drones. Bereid je voor om gefascineerd een meeslepende wereld binnen te gaan, waar dromerige visuals en decoraties het podium sieren. Splendidula mengt genres moeiteloos tot een uniek en meeslepend geluid. Grote riffs ontmoeten beukende beats met sfeervolle passages die je meevoeren naar een wild, heavy en psychedelisch wonderland. De betoverende zang van zangeres Kristien en de harde schreeuwen van gitarist Guy zorgen voor een uniek vocaal contrast.

 

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015