3de studio-album 'Crown' van metalband For I Am King (NL): releasedatum donderdag 19 januari 2023!

Previews:Overige
  Van Muylem    11 januari 2023

De Nederlandse metalband FOR I AM KING brengt volgende op donderdag 19 januari zijn gloednieuwe derde album 'Crown' uit, de opvolger van 'I' uit 2018. Geniet alvast van de voorproever!


Op donderdag 19 januari a.s. brengt de Nederlandse metalband FOR I AM KING zijn nieuwe (3e) studio-album ‘Crown’ uit. Het is de langverwachte opvolger van ‘I’ uit 2018 die internationaal hoge ogen gooide bij fans en critici. Vandaag verschijnt van dat album de monumentale nieuwe (3e) single 'Trojans' die eerder vooraf werd gegaan door ‘Disciples’ en ‘Liars’, en non-album track Running Up That Hill van zangeres KATE BUSH.

Frontvrouw ALMA ALIZADEH: "Met 'Trojans' waarschuwen we voor een te dominante invloed van technologie. Het is een klassiek thema in veel (sci fi-) romans en -films, die haarfijn laten zien waar steeds verdergaande technologie toe kan leiden als we haar als mensheid niet beteugelen. Zo lang technologische evolutie enkel en alleen maar in dienst staat van menselijke vooruitgang is er echter niets aan de hand. In een bredere context kunnen we die waakzaamheid ook projecteren op bijvoorbeeld alle ellende die media ons dagelijks voorschotelen om onze aandacht te krijgen – pure manipulatie van een bewust gekleurd wereldbeeld. Maar ook voor wat we allemaal zien op social media; dat is een illusoire reflectie van de werkelijkheid. Een tekstregel uit 'Trojans' luidt: "_That is what you told us and led us to believe, now this is not how you are perceived. We see that what you promised us was false, you are not the one to follow._" 

Gitarist KOEN SCHEEPENS: “'Trojans' is geïnspireerd door hoe we als samenleving steeds meer gevangen worden door technologie en door sociale media. Het gaat over een volk dat nieuwe technologie en manieren van communiceren omarmt, maar langzaamaan ontdekt dat het zijn vrijheid, vrijheden en vreugde beetje bij beetje wegneemt. Totdat het volk eindelijk doorkrijgt wat er gebeurt en opstaat om zichzelf te bevrijden van die technologische manipulatie en bemoeienis met zijn gedachten."

FOR I AM KING

ALMA ALIZADEH - vocals

WOUTER CAMMELBEECK - gitaar

KOEN SCHEEPENS - gitaar

JURGEN VAN STRAATEN - bas

IVO MAARHUIS – drums

Sinds zijn oprichting in 2013 heeft FOR I AM KING twee albums uitgebracht (‘Daemons’ in 2016 en ‘I’ uit 2018 die internationaal hoge ogen gooide bij fans en critici) en wereldwijd talloze shows gegeven in onder meer Japan, China en Europa (o.a. Jera On Air, Wacken Open Air, Zwarte Cross, Metal Days, Into the Grave, Eurosonic-Noorderslag, FortaRock, Full Force, Paaspop, Into the Grave, Dokk'em Open Air, Breda Barst, 3FM en Q Music live radio).

LINKS

https://foriamking.nl/

www.facebook.com/foriamkingofficial

www.instagram.com/foriamking

www.twitter.com/foriamkingband

www.youtube.com/foriamking