Preview: Ravelingen Knokke-Heist

Previews:Concerten
 Jan Claus    19 mei 2011

Op 22 mei komen volgende bands naar Knokke-Heist: Caliban, The Faceless, Born of Osiris, As Blood Runs Black, Veil of Maya, Adept, Gorod, Morda en For Today. Wij geven alvast een woordelijke introductie.


Caliban

Een Duitse metal- en deathcore groep. Ze staan vooral bekend om hun snelheid, agressie en breakdowns. Onlangs brachten ze hun EP getiteld "Coverfield" uit waarop 4 nummers terug te vinden zijn en in het verloop van 2011 wordt nog een volledig album van hen verwacht.

www.myspace.com/caliban

The Faceless

Een technische deathmetalband van Californië. Ze balanceren ergens op het randje van hypertechnisch en eerder brutal. Aan de andere kant is er ook een eerder lyrisch kantje aan hun muziek. Hun laatste album heette "Planetary Duality" en in 2011 wordt ook nog een nieuw album verwacht.

www.myspace.com/thefaceless

Born of Osiris

Een progressieve deathcoregroep van Chigaco. Hun manier van spelen wordt vooral gekenmerkt door djent met naar solo neigende melodieën erboven, hier en daar versterkt door atypsiche keyboards en een vaak verrassende afwisseling binnenin het nummer. Hun jongste album "The Discovery"dateert van 22 maart 2011.

www.myspace.com/bornofosiris

As Blood Runs Black

Een Amerikaanse deathcoreband. Een van de meer deathmetal-gerichte bands op deze lijst. Hun muziek wordt afgewisseld met snelle en trage djent-stukjes. Hun jongste plaat "Instinct" dateert van 15 maart 2011.

www.myspace.com/asbloodrunsblack

Veil of Maya

Progressieve deathcoregroep van Chicago. Hun spel is een mix van melodische en groovy djent-stukken. Daarmee wisselen de vocalen af van een hardcore-roep met een eerder death metalgrunt. De prestatie wordt des te meer bijzonder als je weet dat ze maar één gitarist hebben. Hun jongste plaat was [id] uit 2010. Momenteel zijn ze aan een nieuwe bezig.

www.myspace.com/veilofmaya

Adept

Een Zweedse metalcoregroep met een post-hardcore-toets in hun spel. Ze zijn een jonge band die onlangs zijn debuut heeft uitgebracht genaamd "The Death Dealers". Ze hebben een zeker potentieel, maar het valt nog af te wachten of ze het volledig zullen gaan ontplooien.

www.myspace.com/theadept

Gorod

Een opkomende Franse tech-death groep. En dat is geen understatement, de riffs zijn über-technisch maar dankzij de diepe grunt blijft het ironisch genoeg tamelijk brutal. Hun laatste plaat "Process of a New Decline" werd door een reviewer in eenzelfde adem genoemd met bands als Atheist, Obscura, Cynic... enz. Voeg daar wat Meshuggah aan toe en we zijn rond.

www.myspace.com/gorod

Morda

Een Belgische metalcore groep. Een van de meer hardcore-gerichte groepen op de lijst. Ze behoren dan ook tot de H8000-scene. Hun jongste werk "My Will Supreme" dateert vanuit 2007. Benieuwd of ze ondertussen iets nieuws hebben.

www.myspace.com/mordahc

For Today

Een Amerikaanse metalcoreband uit Iowa. Hun muziek is vooral melodisch en djent-achtig van aard. Hun laatste prestatie is "Breaker" uit 2010.  

www.myspace.com/fortoday

Tickets en praktische info:

http://www.heartbreaktunes.com/nl/concert_detail.php?id=1181