Preview: Terror, First Blood, Lionheart, ...

Previews:Concerten
      8 januari 2011

Op 15 januari 2011 is het aan Terror, First Blood, Lionheart, Backtrack en Get Wise om hun van sterkste kant te laten zien. Om jullie alvast een voorsmaakje te geven heeft Snoozecontrol gezorgd voor een interessante preview waarbij we de sterkste kant van elke band even kort over de kam halen.


Terror (US)

Een hardcore band uit Los Angeles, gevormd in 2002 en wordt momenteel begeleid door de vocals van Scott Vogel (ook bekend van Buried Alive). Ze verkochten met hun album “One with the Underdogs” meer dan 40.000 kopiën, en  hebben zo al een aardige status binnen de hardcore-scene opgebouwd. Ook al beschouwt gitarist Doug Weber hun muziek als oude metal die hij vroeger zelf luisterde, en voelt het voor hem als old school thrash. Vogel is een vocalist die stevig in zijn schoenen staat en doet er alles aan om de hardcore puur en plezierig te houden. De band heeft al aan een groot deel van de wereld getoond wat ze waard zijn, en de 15e januari zijn wij weer aan de beurt!

http://www.myspace.com/terror/

First Blood (US)

First Blood heeft een sterke line-up met huidige en ex-members van Terror en Sworn Vengeance, en zijn begonnen in de befaamde Bay Area.  En door in 2006 hun album “Killafornia” lost te laten op het publiek, hebben ook zij al menig hardcore-hart veroverd.

http://www.myspace.com/firstblood/

Lionheart (US)

Ook Lionheart past perfect in het plaatje samen met FB en Terror, en mag beschouwd worden als Bay Area Hardcore. Hun optreden zal vooral in het teken staan van hun nieuwste album “Built On Struggle”. Een heel sterk album met een heleboel guest-appearances, van o.a. Brandan Schieppatti (Bleeding Through),  Danny Diablo (Icepick/Skarhead) en Dave Nassie (ex-Suicidal Tendencies)

http://www.myspace.com/lionheart/

Backtrack (US)

Backtrack is een hardcore band afkomstig uit Long Island, NY. Ook zij zijn al aardig thuis in de hardcore-scene, zij het nog een beetje op de achtergrond. Toch geeft deze band je een sterk NYHC-gevoel. In 2008 hebben ze een 7” Demo uitgebracht bij Flatspot Records, genaamd “The ‘08 Demo” en is te beluisteren op hun MySpace.

http://www.myspace.com/backtrackny/

Get Wise (BE)

Hardcore van eigen bodem, en druk bezig om bekend te worden, iets wat hen al aardig goed lijkt te lukken. Eind Oktober hebben ze hun demo uitgebracht op Open Up Records, en 2 nummers daarvan zijn te beluisteren op hun MySpace. Na het beluisteren van die 2 nummers krijg je al meteen een "In your face"-gevoel, dus dat beloofd!

http://www.myspace.com/getwisehardcore/

 


PRESALE / TICKET INFORMATION

  ticket hotline FNAC:
- Online: http://be.fnacspectacles.com/recherche/rechercheRapide.do?codman=MUTER
- Phone: 0900/00600 (for Belgium) or +32 (0)2 706 06 00 (other countries)

  ticket-sale at stores:
- all FNAC stores (Antwerpen, Brugge, Liège, Wijnegem, Gent, Brussels, Leuven)

- Fat Kat - Lange Koepoortstraat 51 - 2000 Antwerpen

Phone: +32 (0)3 232 09 41

- Caroline Music - Passage St.-Honoré 20 - 1000 Brussels

Phone: +32 (0)2 217 07 31

- Giga Swing - Kapelstraat 26 - 3500 Hasselt

Phone: +32 (0)11 22 25 08

- JJ Records - Parijsstraat 32 - 3000 Leuven

Phone: +32 (0)16 23 40 27

Geschreven door Tessa Kornuijt -