Preview: Saint Vitus & The Graviators

Previews:Concerten
      27 november 2010

Het is eens wat anders, een preview in plaats van een review van een concert. Een preview houd in dat we op voorhand al wat informatie zullen geven over het evenement. In dit artikel zullen we het evenement van 16 December 2010 in de VK van Brussel eens nader toelichten. Tijdens dit gebeuren zullen Saint Vitus (US) en The Graviators (SWE) aanwezig zijn.


Saint Vitus brengen stevige doom en worden door sommigen ook wel aanschouwd als de ontwerpers van het betere Doom genre. De band wordt getypeerd door hun karakteristieke slow-motion geluiden, hun foggy gitaren en speciale bas invloeden. Ook al leven we in 2010, Saint Vitus zou volgens velen enorm goed passen in de psychedelische 60 jaren.

De groep heeft tevens een nieuw album uit, getiteld LIVE. Het album werd door Southern Lord in eigen land gereleased. Dit album is een remake van het in de jaren ’90 gereleasde “LIVE” album. Speciaal aan de remake is dat er een 32 bladzijden tellend boekje bijzit en enorm veel foto’s die nooit eerder gepubliceerd werden. De kans is dan ook groot dat ze op hun optreden nummers van dit album zullen spelen.

WEBSITE:http://www.saintvitusreunion.com
MYSPACE:http://www.myspace.com/stvitus

 

Naast Saint Vitus vinden we ook The Graviators terug op de affiche. De groep afkomstig uit Zweden brengt jaren 70 doommetal met enkele rockinvloeden. Fans van Electric Wizard en Witchcraft zouden hierbij zeker aan hun trekken komen.

De reden dat de groep dit jaar in Brussel speelt is omdat ze deze winter een exclusieve dubbel vinyl plaat zullen releasen. Deze vinyl is er gekomen na hun succesvolle debuutalbum dat eerder dit jaar verkocht werd. Maar het blijft niet bij deze vinyl voor de groep, want naast hun tour met Saint Vitus en de release van een dubbele vinyl plaats zullen ze nog een 10’ split vinyl verkopen samen met Brutus van Transubstans Records. Deze zou vanaf deze maand in de schappen moeten liggen.


WEBSITE:http://transubstans.com
MYSPACE:http://www.myspace.com/graviators

Dit optreden belooft een knaller van formaat te worden voor de doom metalbands. 2 topbands die elk een repertoire hebben opgebouwd zullen jullie doen verwateren op het podium. Snoozecontrol is alvast benieuwd naar jullie meningen!

Ticket info:

- Fat Kat - Lange Koepoortstraat 51 - 2000 Antwerpen

Phone: +32 (0)3 232 09 41

- Caroline Music - Passage St.-Honoré 20 - 1000 Brussels

Phone: +32 (0)2 217 07 31

- Giga Swing - Kapelstraat 26 - 3500 Hasselt

Phone: +32 (0)11 22 25 08

- JJ Records - Parijsstraat 32 - 3000 Leuven

Dit evenement is er gekomen in samenwerking met Heartbreak Tunes en EyeSpyRecords.

Dit evenement is er gekomen in samenwerking met Heartbreak Tunes en EyeSpyRecords.