The suicide kings- menticide

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  levi deluycker    9 april 2011

De duitsers van The suicide Kings stellen ons hun derde album Menticide voor. De band ontstond in 2005 en was al sinds hun oorsprong zeer productief. Zo werd in 2006 al de eerste demo uitgegeven. In 2007 namen ze hun debuut Devil may care op en in 2009 werd de opvolger Rule the apocalypse  op de wereld losgelaten. De band deelde al het podium met Krawalbrüder, Discipline, Loikaemie en Dritte Wahl.


Dus nu ligt hun derde plaat voor onze neus. De heren spelen street punk gemengd met metalinvloeden. En na beluistering kunnen we beslissen dat het ons best wel kan bekoren. De liedjes blijven in je hoofd hangen(wat je tegenwoordig van niet veel bands kan zeggen), en het klinkt allemaal wel lekker weg. Geen wereldschokkende dingen maar lekkere muziek om met het voetje mee te tikken en het nekje lichtjes te schudden. Persoonlijk merkte ik dat ik er wel iets van de heideroosjes in herkende.  De gitaren liggen niet zwaar op de maag maar denk eerder aan luchtige punkrockriffs, die door een schep distortion erop hen dat metalkantje geeft.

Onze persoonlijke favorieten op dit album zijn de songs 2nd class citizen boys, life of nancy, crucify the saints en titeltrack menticide. Het album komt dankzij broodheer KB records op de markt, die overigens de andere releases ook al uitbracht. Dit is geen spul voor de avontuurlijke muziekliefhebber maar punkfans  ten lande en thrashfans die wel te vinden zijn voor de crossoverkant van het genre  zouden dit zeker eens moeten uitproberen.