Humanfly - Darker Later

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      4 november 2010

Humanfly representeert een muziekgenre die gelijk gesteld kan worden met het doomgenre. Psychedelische momenten, doorgedraafde sludge passages en honderden vulkaanuitbarstingen omschrijven best het genre van deze groep hun nieuwste album “Darker Later


Het derde album van deze band zit vol met leeuwachtige riffs en kortstondige kalmte momenten. Een lied dat rustig opent springt in 2 seconden over naar een heavy metal songs met blazende gitaren en swirrelende drumstokken. Het eerste lied heeft de toon gezet om te weten hoe de rest van het album zal klinken.

Het lied “English And Proud And Stupid And Racist” houd de riffs stevig vast terwijl een ander lied (Stew For Murder Minded) de riffs loslaat en het geschreeuw naar boven laat komen. Het laatste nummer dat maar liefst 17 minuten duurt brengt een combinatie van het complete album en zorgt op bepaalde momenten echt voor een opeenvolgen van metal, heavy metal, grunge, progressieve rock en sludge.

Humanfly is een groep die er staat en die genres durft te combineren. Met dit album bewijzen ze nog maar eens duidelijk wie ze zijn en wat ze willen. Een aanrader voor de heavy metal liefhebber.