Johnny Unstoppable- Fuck Up Style

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  levi deluycker    7 september 2011

Zelf zijn we grote fans als bands hiphop met hardcore mengen. Er is gewoon iets amusant en passend aan de combinatie. Denk maar aan groepen als Deez Nuts, Furious styles, Boxcutter, The Vendetta. Ook het Antwerpse zestal Johnny Unstoppable beoefent deze stijl.

Qua opzet kan ik ze eerder vergelijken met het Italiaanse Still In Da Game in die zin dat ze ook hiphop vocalen met hardere vocalen (inhales meestal) mengen. Muzikaal kan ik soms een vergelijking trekken naar de Amerikanen van Lifeless. Ze volgen hun MCD Hard But Fair uit 2008 nu op met deze full cd Fucked Up Style dat uitgebracht word via Clenched Fist Records.


Wat opvalt is dat zowat het hele album gemaakt werd om live te spelen (niet dat je er in je luie zetel niet van kan genieten). Want in geen enkele song ontbreekt het aan momenten waar de moshpit gewoon moet uibreken, of teksten die gewoon smeken om meegezongen te worden. Dit album zit dan ook boordevol met breakdowns en (zij het iets minder prominent) gang vocals. Persoonlijk  kunnen we Party Poopers, Smokin’ Unstoppable en All I know aanraden. Al heeft het gehele album wel dezelfde geest als voornoemde nummers.

Fuck Up Style loont dus echt wel de moeite en mensen die aan hun hardcore niet te veel franjes willen zijn bij Johnny Unstoppable aan het juiste adres. En liefhebbers van weed en drank ook. Maar dat wordt u wel duidelijk als u Fuck Up Style in uw bezit krijgt.