Guy Pek, drummer van Grenadeers, releaset op 3 september veelzijdige eerste solo EP 'Mixed Messages'!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    2 september 2021

'Mixed Messages' is geschreven en opgenomen tijdens lockdown. Naast het produceren en mixen, speelde Pek alle instrumenten zelf in. De EP is vanaf nu te koop via de Gentlemen webshop en te streamen via Spotify.


Veelzijdige EP
Na tours en studiowerk met een breed pallet aan binnen- en buitenlandse bands brengt drummer en songwriter Guy Pek nu een eerste solo EP uit onder zijn eigen naam. ‘Mixed Messages’ is geschreven en opgenomen in de lockdown, en naast het produceren en mixen, speelde Pek ook alle instrumenten zelf in. Het resultaat is een veelzijdige EP bestaande uit vijf songs, variërend in stijl. Toch klinkt de EP als een geheel door Guy’s herkenbare stem en zijn gevoel voor detail, met veel verschillende instrumenten en bij vlagen hectische fraseringen die in elkaar klikken als lego.

Introverte songwriting
Guy is extreem introvert, en alle songs op de EP dealen met het gevoel van discrepantie dat hij ervaart in een extraverte maatschappij. Vragen als ‘hoe bouw ik relaties op zonder mijn vrijheid te verliezen?’ En ‘hoe zorg ik dat ik niet gek word van alle prikkels om me heen?’ Komen veelvuldig terug.

Als het over songwriting gaat haalt Guy onder meer inspiratie uit zijn held Elliott Smith, maar in zijn productie horen we een vleugje Motown, en door het gebruik van Afrikaanse percussie moeten we denken aan Graceland van Paul Simon. Soms nemen Guy’s melodieën een afslag die wat doen denken aan Frank Zappa, en in mindere mate Steely Dan.

'Mixed Messages' is vanaf nu te horen via Spotify, of als digital EP te koop via de Gentlemen webshop.

  Contact