MEAU bestormt de hitparades in NL met 'Dat heb jij gedaan' en is nu klaar voor Vlaanderen.

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    7 december 2021

MEAU, het soloproject van de zangeres, songwriter en producer Meau Hewitt (21), maakt kleine, pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, persoonlijke ontwikkeling en eenzaamheid. Haar warme stem en dromerige koortjes landen daar waar akoestische instrumenten en elektronische geluiden samenkomen. Een paar grote inspiratiebronnen van Meau zijn Eefje de VisserJeremy Zucker en Holly Humberstone.


Na haar debuutsingle ‘Kalmte’ (sept 2020) volgde de gelijknamige debuut EP (juni 2021). In september 2021 was er Meau’s meest persoonlijke single ‘Dat heb jij gedaan', welke werd bekroond o.a. als Megahit (3FM), Alarmschijf (Qmusic) en TopSong (Radio 2). ‘Dat heb jij gedaan’ staat voor MEAU symbool voor een toxische relatie waar ze zich voorheen in bevond.

Gebeurtenissen van nu maar ook van vroeger zijn grote inspiratiebronnen voor mij. Ondanks dat ik nu hartstikke gelukkig ben, moest ik dit liedje maken om het klote gevoel wat toch is blijven hangen, even van me af te schrijven”.

MEAU hoopt met deze gloednieuwe single dat haar fans er een eigen betekenis aan kunnen geven. Als kind volgde Meau zang- en pianolessen en maakte drie jaar deel uit van het koor van Kinderen voor Kinderen, waar ze vaak solo’s voor haar rekening nam. De jaren nadien was ze vaak te horen als achtergrondzangeres in verschillende finales van The Voice of Holland. Na de middelbare school volgde Meau de vooropleiding van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. In deze periode ging haar focus naar het schrijven van Nederlandstalige teksten waarbij ze zich liet inspireren door artiesten als Eefje de Visser en Spinvis. Tegenwoordig woont Meau in Utrecht waar zij net de pop/rock opleiding aan de Herman Brood Academie heeft afgerond. De afgelopen jaren is ze zich meer en meer gaan toeleggen op het producen en op zoek gaan naar de juiste sound voor haar muziek.

Het afgelopen jaar heeft Meau zich volledig gestort op haar eigen & muzikale ontwikkeling en hieruit ontstonden dan zeer persoonlijke liedjes, welke allemaal gaan over haar persoonlijke situatie en gevoel van het afgelopen jaar. De opnames vonden plaats ten tijde van COVID-19, een periode waarin Meau zich volledig kon focussen.

LIVE

4 maart 2022: Hedon (Zwolle) - SOLD OUT

6 maart 2022: TivoliVredenburg Club Nine (Utrecht) - SOLD OUT

11 maart 2022: Simplon (Groningen) - SOLD OUT

12 maart 2022: Mezz (Breda) - SOLD OUT

23 april 2022: Ziggo Dome (support Suzan & Freek) - SOLD OUT

24 april 2022: Ziggo Dome (support Suzan & Freek)

18 mei 2022: Paradiso Noord (A'dam) - SOLD OUT

22 mei 2022: Paradiso (A'dam) - SOLD OUT

15 sept 2022: TivoliVredenburg (Utrecht) - SOLD OUT

DISCOGRAFIE

Sept 2020: 'Kalmte' (single)

Nov 2020: 'Weet' (single)
Feb 2021: 'Afgesloten' (single) 

Juni 2021: 'Kalmte' (EP)

Sept 2021: 'Dat heb jij gedaan' (single)