VTM-reeks 'Billie vs Benjamin' krijgt eigen single (door Mario Goossens & David Poltrock) - full soundtrack volgt

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    2 februari 2022

Wat als de linkse Billie verliefd wordt op de rechtse Benjamin? Ontdek de langverwachte VTM-reeks 'Billie vs Benjamin', met Charlotte Timmers en Ward Kerremans in de hoofdrollen. De eerste single uit deze reeks is alvast een schot in de roos voor mensen die van romantische liedjes houden!


‘Why change a winning team?’ moet regisseur Tim Van Aelst hebben gedacht toen hij in 2019 Mario Goossens en David Poltrock contacteerde om zijn nieuwe serie ‘Billie vs Benjamin’ voor te stellen. ‘Safety First, the movie’, ‘Studio Tarara’, ‘Da's Liefde’ en talloze andere samenwerkingen bleken telkens garant te staan voor een goeie en vruchtbare samenwerking, mooie televisie en goeie muziek.

Goossens en Poltrock, zijn sinds meer dan 2 decennia niet alleen gezworen vrienden, maar deelden ook het podium bij Hooverphonic, Monza en Triggerfinger en zijn vaak in mekaars studio te vinden. Ze kregen van Van Aelst een verraderlijk simpele opdracht: maak voor ‘Billie vs Benjamin’ muziek die instant herkenbaar is en die de toch complexe thematiek van liefde in een gepolariseerde wereld zo intens mogelijk kan ondersteunen. Muziek die pakkend, intimistisch, karaktervol en herkenbaar moest zijn.

Nog voor het draaien van de serie had het duo een achttal composities klaar die zich onderscheidden door sterke thema’s en een eigenzinnig instrumentarium: vocal samples van Ruben Block - uw gastheer in de serie - worden in de geest van minimal composers zoals Laurie Anderson of Steve Reich gecombineerd met de intieme signature pianosound van Poltrock en repetitieve percussieve patronen van het in drie decennia bijeengespaarde percussie-arsenaal van Goossens. Een eigenzinnige combinatie die voor de regisseurs Tim Van Aelst en Dries Vos heel inspirerend was en ook bij het draaien van de serie de sfeer kon zetten.

Nu is er dus ‘Billie vs Benjamin - Original Soundtrack’, voor de gelegenheid aangevuld met de enige song uit de serie, het prachtige ‘Falling in Line’, gezongen en meegeschreven door de geweldige Nina Sampermans - ook al ex-Hooverphonic - die als tekstschrijver voor Hooverphonic, Ibe en Gjon’s Tears mocht werken.