Vald vervoegt Niska, Laylow, Angèle en Flume als headliner van Dour Festival 2022

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    10 februari 2022

Over precies 5 maanden is het zondag 10 juli 2022, één dag voor het begin van de waanzinnigeXXL-editie van Dour Festival! Als opwarmertje is er het spiksplinternieuwe 3 dagen durende Dour CampFest. Daarna is het 5 dagen genieten van een weergaloos Dour Festival.


Dag op dag over 5 maanden staan we dus aan de vooravond van een grandioos weerzien, dat we 1000% verdienen nadat we elkaar zo lang hebben moet missen. Dan is het nog één keer slapen tot het FEEST van de eeuw dat we met veel (HEEL VEEL) liefde voor jullie klaarstomen! Zie je het voor je? De zomer van 2022 komt eraan, en de week van 11 tot 17 juli mag je gewoonweg niet missen - vergeet dus niet nu meteen je vakantie in te plannen! De dagen lengen en langzaam maar zeker komen we dichter bij Dour Festival. Op de kop af over 5 maanden zijn de koffers en rugzakken gepakt, zitten de auto’s afgeladen vol en hebben vrienden hun WhatsAppgroepen geactiveerd om met volle teugen te genieten van Doureuuuh, het festival van de liefde!
Vald, bekend van onder meer “Ah ouais ouais ouais ! On m’appelle V.A.L.D”, heeft vorige week zijn nieuw album “V” uitgebracht. Overladen met lovende recensies werd het in de eerste 24 uur al meer dan 5 miljoen keer beluisterd! Vald stond al eerder op Dour en komt nu terug naar The Last Arena voor zijn enige concert in België deze zomer! De andere headliners op dat podium zijn Niska, Laylow, Angèle en Flume, namen die al eerder bekend werden gemaakt.

 

 



Nog meer hiphop over precies 5 maanden (heerlijk om af te kunnen tellen, vind je niet? 😍) met Hamza, een van de prinsen van de Belgische rap die je meteen herkent aan zijn stem en zijn unieke flow. Ook Lala &ce, die er als geen ander in slaagt de grenzen en wetten van de rap te overstijgen (de muren tussen genres overstijgen is waar Dour voor staat!), en Rico Nasty, de Amerikaanse koningin van de punkrap, staan op de affiche!

Liefhebbers van elektronische muziek kunnen zich uitleven op de livesets van Ben Böhmer, de vaandeldrager van de nieuwe Duitse technogeneratie, en van zijn oudere collega Ben Klock, al jarenlang resident dj in Berghain en grootmeester van het minimalisme. We vieren ons liefdevolle weerzien met de enige echte Laurent Garnier, met Erwan Castex aka Rone, en met de uit Marseille afkomstige producer NTO, die onlangs zijn allereerste album “Apnea” uitbracht. Ook de moderne Duitse tovenaar Palms Trax komt opnieuw langs. Voor de Engelse India Jordan, die is uitgegroeid tot een van de boeiendste producers van de dance scene, wordt het de eerste keer.

 

 

Fans van trance en hyperpop moeten zeker gaan luisteren naar de Britse producer Danny L Harle, die met zijn album “Harlecore” (2021) de ravemuziek herdefinieert. Andere aanraders zijn JULIANA HUXTABLE, die met haar sets ronduit spiritistische sessies geeft, en TAAHLIAH, die de beste queer underground clubs van Berlijn en Glasgow heeft veroverd.

Enkele andere must sees van de editie 2022 zijn de Engelsman Loyle Carner, die melodieuze rap overgoten met jazzsamples brengt, en Mansfield. TYA, met hun elektriserende en melodieuze mix van punk en klassiek! De moderne jazz van multi-instrumentalist Kamaal Williams kruist het pad van de frisse en moderne garage rock van het uit Benin afkomstige Star Feminine Band, van het excentrieke universum van de Belgisch-Russische zangeres en rapper Chibi Ichigo en de melancholie van de franse Odezenne.

 



Ditf feest wordt een echte XXL-editie en die vieren we headbangend op de jungle en drum & bass van het tonnen energie uitstralende duo DIRTYPHONICS LIIVE, maar ook met dj-sets van Sub Focus, in dit genre kun je niet om hem heen, en de betoverende Nia Archives, de zangeres, producer en lofi-dj met Jamaicaanse roots. 

Je hebt het al begrepen, naar Dour gaan betekent een weerzien met je Doureuuuh-vrienden, met de mensen die doorheen de jaren zo’n beetje familie zijn geworden. Wie nieuwe muziek en nieuwe namen wil ontdekken beleeft er de tijd van zijn leven. Laat je verrassen door de tomeloze energie van hiphop, door beukende technobeats in De Balzaal en pakkende gitaarriffs uit Le Labo of La Petite Maison dans la Prairie. Dour is je laten betoveren door de nieuwste jazz, dub of gabber, je één grote familie voelen voor het podium van The Last Arena, op de camping wakker worden met dikke ogen en veel liefde, en elke dag blij zijn dat deze monstereditie weer een dagje dichterbij komt.

En de organisatoren hebben nog maar 30% van de namen bekendgemaakt! 

DOUREUUUH ! (with loveuuuh)

Ticketinfo: tickets.dourfestival.eu
#dour2022 #DourCampFest2022

 

Website / Facebook /


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015