Losing Our Minds/Buiten Zinnen: een uitzonderlijk triumviraat van fotografie, poëzie en muziek. Voorstellingen vanaf 5/3/22!

Nieuws:Cultuur
  Van Muylem    27 februari 2022

In de late winter van 2020 loopt fotograaf Eddy Verloes bij stormachtig weer op een Belgisch strand een groep uitgelaten chassidische Joden tegen het lijf. Hun bewegingen lijken een schimmenspel. Hij maakt er foto’s van die over de hele wereld reizen en hem naam en faam bezorgen.
De fotoreeks, die inmiddels de titel Losing our minds kreeg, valt op een jaar tijd wereldwijd meer dan 30 keer in de prijzen.


Buiten zinnen…
Eddy Verloes wordt in contact gebracht met Benno Barnard, Nederlands dichter-schrijver én minnaar van de Joodse cultuur. Onder de indruk van de fotoreeks schrijft deze laatste er tien beklijvende gedichten bij. Geïnspireerd door de foto’s en de gedichten gaan Bart Bekker & Jan Vanwinckel van het studioproject ‘The river curls around the town’ op hun beurt de uitdaging aan om deze teksten op muziek te zetten. Het resultaat van hun samenwerking is zonder meer uniek te noemen. De foto’s, gedichten en de muziek worden gebundeld in het boek met cd ‘Buiten zinnen/Losing our minds’, uitgegeven in het voorjaar 2021 door Poëziecentrum vzw.

Beeld, zinnen en muziek…
Nu is er ook de voorstelling waar beeld, zinnen en muziek in elkaar overvloeien. Benno Barnard en Eddy Verloes vertellen en dragen voor. ‘The river curls around the town’ zorgt voor de muziek. Dichter-schrijver en voormalig VRT-journalist Geert van Istendael leidt de avond in goede banen. Verwacht een boeiende en veelzijdige kijk op de Joodse cultuur, en betoverende composities.
 
Tourdata:
05/03/2022  - GC De Linde - Haren - TRY OUT -  Tickets
09/03/2022 - Arenberg / Black Box - Antwerpen - Tickets
22/04/2022 - Kleine Post - Oostende - Tickets
29/04/2022 -  CC De Kruisboog -Tienen - Tickets