Affiche Dour Festival bijna compleet

Nieuws:Festivals
 Koen Asaert    31 maart 2022

Dour Festival vult de de affiche 2022 met BLOND:ISH, Booba, Caballero & JeanJass, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, City Morgue, DJ EZ, Ghostface Killah, Hugo TSR, KAS:ST live, Morad, Parcels, Roméo Elvis, Squarepusher, The Bug feat. Flowdan, Albi X, AliA, Apashe, Azo, Bakari, Bothlane, David Numwami, DC Salas, EMY, Frontal Soundsystem, Gotti Maras, Green Montana, Jawbreakers, JUICY, K.ZIA, Kalash, Karla Böhm, Kenny Mason, KT Gorique, Les Louanges, Logic1000, Lola Haro, Marhu, Mika Oki, Nikitch & Kuna Maze, OTON, Smahlo, STACE, The Haunted Youth en Youssef S watt's.


Dour Festival is terug met een XXL-editie, boordevol nieuwigheden! Dour 2022, dat is meer dan 220 Belgische en internationale artiesten, grote sterren en piepjonge artiesten, op 8 podia gewijd aan elektronische muziek, hiphop, indie en dub. 

Het hele Dour Festivalteam kijkt er alvast naar uit zijn community terug te verwelkomen en bereidde een XXL-prachteditie voor volgepakt met nieuwigheden: Dour CampFest dat op maandag 11 juli de wei opent, de Chaufferie – het kleine zusje van de Balzaal en een splinternieuwe rave-tent –, een zorgvuldig uitgekiend en eclectisch programma van zo’n 220 artiesten, … Want er kan (en zal) weer gefeest worden, op naar de reünie!

Een XXL-reünie
CampFest is een afzonderlijk evenement met super soundsystems, de beste feestjes en allerhande activiteiten op de agenda. Van ‘s middags tot 22u op de tonen van vier soundsystems transformeert de camping in microfestivals die tegelijkertijd plaatsvinden voor zo’n twee à drieduizend mensen. “Dour wil alle nichescènes samenbrengen en ze openbreken. Dat is de eigenheid van Dour, en waarom het zo’n succes heeft: we passen niet in één hokje”, verduidelijkt Alex Stevens. Mathieu Fonsny, artistiek co-directeur, sluit aan: “Dour is het festival van de tegencultuur, dat iedereen samenbrengt die denkt ergens buiten te vallen - ook al is dat eigenlijk niet zo. Ook onze programmatie doet dat, we willen verder gaan en nieuwe dingen ontdekken. Als we een niche kiezen, dan graven we diep om iets te vinden met veel impact.

 


Ook op het programma staan heel wat activiteiten, die zijn onderverdeeld in drie thema’s: selfcare, sport en zomerkamp. “We willen onze sterktes en eigenheid uitspelen. Dour is het festival met het grootste aantal kampeerders,” zegt Damien Dufrasne. “CampFest wordt een soort XXL-speeltuin, een grote warm-up om zich rustig voor te bereiden. Hier kom je om te ontspannen, de beste sound te ontdekken, deel te nemen aan ludieke en sportieve animaties, andere festivalgangers te ontmoeten, …

220 artiesten, 8 podia...
Er wordt vaak beweerd dat de beste headliner van Dour het festival zelf is.
Dat heeft door de jaren heen een stevige reputatie opgebouwd, zowel in binnen- als buitenland. De ingrediënten voor dat succes zijn het gevoel van verbondenheid, de fenomenale sfeer, de campings en de muziekprogrammatie, een mix van grote namen en aanstormend talent van alle mogelijke muziekgenres.

 

 


Dour 2022, dat is meer dan 220 Belgische en internationale artiesten, grote sterren en piepjonge artiesten, op 8 podia gewijd aan elektronische muziek, hiphop, indie en dub. Diversiteit zit in het DNA van Dour Festival en de muziekprogrammatie, met concerten die mensen verbinden, zoals die van The Last Arena waar Vald, Laylow, Angèle, Gunna en Trippie Redd optreden. De teams van Dour Festival kijken er extra naar uit om het publiek te ontvangen voor een gloednieuw podium: La Chaufferie, een enorme club in het midden van het festivalterrein. Chaufferie wordt the place to be om te raven op gabber, hardtech, dubstep, techno aan 150 BPM en drum and bass. Af en toe komt er ook rap, reggae en zelfs amapiano aan bod. Daarnaast gaven we ook carte blanche aan Nyege Nyege, het meest avant-gardistische festival van Oost-Afrika. De Balzaal is dan weer de grootste open air dansvloer en verwelkomt dit jaar opnieuw de allergrootste namen uit de internationale en Belgische elektronische muziek. De fans kunnen zich 5 dagen lang onderdompelen in de favoriete techno en house van de geweldige Carl Cox, want ook hij krijgt carte blanche. In de Boombox, de grootste tent van Dour, kunnen de festivalgangers meedeinen op hiphop. Natuurlijk komen gitaren en indie ook dit jaar weer ruim aan bod in de programmatie van Dour, vooral in La Petite Maison dans la Prairie en in Le Labo. De naam verraadt het al, Le Labo blijft de plek voor experimentele muziek en introspectieve shows met een zorgvuldig uitgekozen selectie jong talent, uit alle mogelijke genres. Ook de Dub Corner doet niet onder, daar komen de liefhebbers van dubplates samen. Tot slot, als kers op de taart, zullen er nog meer namen volgen voor het programma van Rockamadour. Dit spiksplinternieuwe podium is een soort eiland in het hart van het festival in samenwerking met Kiosk Radio, de beste radiocommunity van België.
Op Dour is iedereen die nieuwe muziek en nieuwe namen wil ontdekken op z’n plaats. Dour betekent verrast worden door de tomeloze energie van hiphop, door beukende technobeats in de Balzaal, door gitaarriffs in Le Labo of La Petite Maison dans la Prairie. Dour is zich laten betoveren door de nieuwste jazz, dub of gabber, zich één voelen voor het podium van de Last Arena, op de camping wakker worden met dikke ogen, veel liefde voelen en elke dag blij zijn dat deze XXL-editie weer een dagje dichterbij komt!

 

 

Meer info vind je op: https://www.dourfestival.eu/

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015