WHISPERING SONS ambassadeur van Record Store Day 2022

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    16 april 2022

Whispering Sons, de Limburgse post-punk band, is de ambassadeur van Record Store Day België 2022. Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt er een promotionele 7-inch single met twee onuitgebrachte live tracks. Wie op zaterdag 23 april in de deelnemende platenwinkel koopt, krijgt er een gelimiteerd plaatje van Whispering Sons bij. 


Record Store Day, de jaarlijkse hoogmis voor platenliefhebbers en muziekfanaten in het algemeen en de feestdag van de onafhankelijke platenwinkels, zal dit jaar doorgaan op zaterdag 23 april 2022. De Belgian Entertainment Association Music (BEA Music) bundelt dit jaar opnieuw de krachten van de labels samen met de platenwinkels om Record Store Day in België te ondersteunen. En hoe!

Niemand minder dan het Limburgs zestal Whispering Sons wordt ambassadeur van Record Store Day België. Deze taak neemt de band met verve op zich en zal dit jaar helpen ‘RSD’ te promoten. Speciaal voor de gelegenheid brengt de band op 23 april een limited edition single op vinyl uit ter ere van Record Store Day.

"De wondere wereld van de vinyl is eindeloos. Record Store Day is dan ook een mooi initiatief om meer mensen te laten kennismaken met hun lokale platenzaken en de focus te verleggen van het digitaal muziek luisteren naar fysieke releases. Wij staan misschien wel als eerste in de rij als de deuren opengaan op 23 april."
—  Whispering Sons

”2021 was een topjaar voor vinyl. Deze prachtige muziekdrager verstevigt nu al enkele jaren zijn positie op de fysieke markt met dank aan een trouw en groeiend publiek. Met Record Store Day zetten we vinyl graag onder de aandacht met de mooie exclusieve promo single van Whispering Sons. Wees er zeker bij op zaterdag 23 april!”
— Olivier Vandeputte, directeur BEA Music - Ultratop