Jaouad (BE) brengt nieuwe single "I'm So Tired"!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    3 februari 2023

Na het succes van zijn debuutalbum “Messias” en singles als “Hard To Love”, “Light” en “Be Mine” brengt hij als voorbode van een nieuwe album op 3 februari de single “I’m So Tired” uit, een intense, eerder minimalistische jazzy song waarmee Jaouad aangeeft nieuwe muzikale wegen te exploreren.


Jaouad schreef niet enkel mee aan het lied “Because of You” waarmee Gustaph ons land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in mei in Liverpool. Hij toert al geruime tijd met de baanbrekende door hem geregisseerde en samen met Jeroen Vanluyten geschreven voorstelling  Venus in Libra (“Een gevaarlijk swingende theatrale belevenis, een chaotisch punk queer concert”) van het Toneelhuis (data in februari vind je hier).

JAOUAD:
“I’m So Tired is geschreven voor Coco, het personage dat ik vertolk in VENUS IN LIBRA. Compositie door JAN D’HAENE, JUNO KERSTENS op bas en HANNE TORFS backingvocals. De song gaat over hoe hoe Coco als dragqueen en eigenaar van een cabaret nachtclub moe is van alle mannen die haar gepasseerd zijn en die maar één ding zoeken. Een schuilplaats tussen haar benen. Het is een eerbetoon aan de vele queer mensen die voor de zoveelste keer door nieuwsgierige mannen worden benaderd om uiteindelijk leeg achter te blijven. Je suis pas un object. Je suis un homme avec la fierté d'une femme. “

De aanleiding voor deze voorstelling was voor Jaouad Alloul het moment waarop een EU-parlementair met een anti-  LGBTQIA+ agenda tijdens de lockdown betrapt werd op een  seksfeest voor homomannen. Het toonde een hypocrisie en een machtsvertoon waar dringend een einde aan moet komen. Venus In Libra is een manifest, een dialoog, een radicaal verzet tegen alles wat conservatief is. Venus In Libra zoekt naar balans in een wereld die maar niet van zijn fouten leert. Er is nood aan transparantie, verzachting, vervrouwelijking. Radicale liefde en seks met toestemming. Individuele expressie en collectieve bewustwording. Gulle ontmoeting en innige omarming. Wie vertegenwoordigt de status quo en aan welke kant van de (r)evolutie sta jij?
 
Jaouad Alloul
Kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul is een artistieke kameleon bij uitstek. Opgeleid als banketbakker zette hij zijn eerste stappen op het podium als drag queen. Vele jaren later heeft hij zich ontpopt tot de verhalenverteller die hij vandaag is. Zingen, acteren, dansen, presenteren, regisseren, fotografie, film, kunst en mode zijn voor hem één grote speeltuin.
• Muziek: In 2021 bracht hij zijn debuutalbum Messias uit en toerde hij met een liveband doorheen Brussel en Vlaanderen langs plaatsen als AB Club, Dranouter XL, OLT Rivierenhof, Het Depot, De Centrale, De Roma & Sfinks Mundial XL.
• Productiehuis: samen met Jeroen Vanluyten richtte hij Sjamaan op, een productiehuis waar schrijven, denken & creëren de basisuitrusting is voor iedere creatieve reis.
• Theater: zijn monoloog ‘De Meisje’ blijft tot op vandaag een universeel verhaal dat jong en oud doorheen verschillende culturen verbindt. Eind 2022 gaat Jaouad bij het Toneelhuis in Antwerpen in première met ‘Venus In Libra’, een voorstelling die de zoektocht naar een wereld in balans verbeeldt tegen de achtergrond van het nachtleven.
• Schrijven: In 2023 verschijnt zijn eerste boek, 'De Meisje'. Het vertelt het fictieve levensverhaal van Idriss, die al opgroeiende voortdurend een gevecht met zijn omgeving en uiteindelijk ook met zichzelf voert om te kunnen zijn wie hij is. Jaouad draagt verschillende identiteiten in zich, die hij graag uit via zijn activisme en ondernemerschap. Als geen ander speelt hij met het thema gender, controversiële thema’s gaat hij niet uit de weg. Zo wordt hij vaak als ervaringsdeskundige gevraagd rond thema’s als gender, seksualiteit, religie en migratie. De vele kruispunten in zijn identiteit en zijn werk in middelbare scholen met de voorstelling ‘Zeemeermin’ vormen hiervoor het fundament. Voortdurend verlaat hij zijn comfortzone, een absolute must die Jaouad combineert met een onstuitbare drang om verhalen te vertellen.
 

Venus In Libra - Jaouad Alloul - Interview 100% Cultuur ATV on Vimeo