Op 31 augustus verschijnt ‘, de nieuwe EP van de Tiense powerrockgroep Gudinöv!

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    18 augustus 2023

Rauw, catchy en met veel power... dat is in drie kernwoorden waar de Tiense powerrockgroep Gudinöv voor staat. Hun setlist bestaat uit eigen hedendaagse nummers met invloeden van de jaren ‘60 tot nu. De groepsleden zijn ervaren muzikanten en stonden - al dan niet samen - reeds op tal van grote en kleine podia. Misschien zegt de naam YEARN'd u bijvoorbeeld nog wel iets.


Met Gudinöv maakten ze in 2013 een nieuwe start. In datzelfde jaar verscheen hun debuut-EP ‘Into the light’, waarmee ze meteen geselecteerd werden voor een optreden op Suikerrock. Eind 2017 kwam het full album ‘Atelophobia’ uit. Dat album kreeg zeer lovende recensies. De voorbije jaren was het eerder stil rond de band (o.a. een welbepaald virus droeg daar toe bij) maar gestopt zijn ze nooit. In de luwte werd gesleuteld aan nieuwe nummers die resulteren in de nieuwe EP 'The last stand'.

De tracks werden opgenomen door Marc De Maeyer van Studio E Music Productions. Mixing was in handen van Marc en Gudinöv. Voor de mastering werd er beroep gedaan op Pieter De Wagter van mastering studio Equus (die ook al mooi werk leverde voor Stromae, dEUS, Editors, School is Cool,…). Het mooie artwork is van de hand van zanger Kris Decatte (DeKa).

De EP verschijnt bij het label 3300 RPM Records dat deel uitmaakt van de vzw Sweet Sounds. De tracks zijn vanaf 31 augustus beschikbaar op alle digitale downloadwinkels en streamingplatformen.

De naam horen we u nog vragen... een eerbetoon aan Emma Gudinöv die in 1662 tijdens de burgeropstand het verzet leidde tegen Tsaar Aleksej I die o.a. muziek en dans in héél Rusland verbood. En als u dat niet gelooft... De band keert ook terug naar het podium en heeft er gigantisch veel goesting in! Het is een liveband pur sang die je live moet gezien hebben.

Je kan hem exclusief beluisteren en downloaden via deze website: www.gudinov.com.