Nieuwe bluesy comeback single van Patsy Blackstone

Nieuws:Muziek
 Silke D    31 mei 2024

Ruim 20 jaar na haar eerste album en een handvol veel gedraaide singles (o.m. een duet met Paul Michiels) komt Patsy Blackstone met een nieuwe single. “No Regrets at all” is een co-write van producer Evert Verhees met de Amerikaanse songwriter Michael Garvin die o.m. ook hits leverde voor Clouseau, Soulsister en Natalia in samenwerking met Jan Leyers. Internationaal scoorde Garvin hits voor o.m. George Benson, Jennifer Lopez en Sister Sledge.


Pop/rockzangeres PATSY BLACKSTONE was al op zeer jonge leeftijd gefascineerd door ritme en muziek in het algemeen. Het was hoogstwaarschijnlijk Patsy’s moeder, zangeres/dirigent, die haar deze talenten gaf. Op zevenjarige leeftijd is Patsy vastbesloten om naar de muziekacademie te gaan. Tijdens haar studie aan de universiteit van Leuven begon ze live op te treden met haar eerste band Couleur Exquise. Later sluit ze zich aan bij de coverband Fake, vanaf dan treedt ze regelmatig op in België en ontpopt ze zich als een opwindende podiumpersoonlijkheid.

Maar Patsy is niet tevreden met het alleen interpreteren van de liedjes van anderen en ze droomt ervan haar eigen band op te richten en haar eigen liedjes uit te voeren. Tijdens demosessies met producer Evert Verhees in de zomer van 2000 vindt ze haar eigen muzikale manier om rock en pop te combineren. Haar debuutalbum ‘As I Am’ werd in april 2002 uitgebracht in België. Het bereikte nummer 22 in de Belgische Ultratop Charts. De vier singles van het album (‘Read Between The Lines’, ‘Right To Be Wrong’, ‘As I Am’ en ‘The Right Time’) zorgden voor veel airplay op de Belgische radio.

Tijdens de zomer van 2002 treedt ze live op met haar eigen band op verschillende Belgische festivals (ze opent op het beroemde Markt Rock-festival in Leuven op het hoofdpodium). Ze neemt deel aan het Golden Stag Festival in Brasov (Roemenië) en zingt ook op een van de tracks van de beroemde tv-serie ‘Flikken’, uitgezonden in België en Nederland. Patsy’s single (en videoclip) ‘The Language Of Love’, een duet met Soulsister-zanger Paul Michiels, werd uitgebracht in november 2002, die ze live uitvoerde tijdens Paul’s CC-tour in 2003 in België. Het genereerde opnieuw veel airplay op de Belgische radio. Gedurende de daaropvolgende jaren tot op heden bleef Patsy live optreden en zingt nog steeds met veel bands, o.a. Women On Top en Tribute band ABBA4U.

Nog even over deze single: je zou niet geloven dat dit Belgisch is! Je hoort een internationale sound en zij heeft stijl & klasse! Wat een stem, wat een bezieling! Dit moet gewoon een hit worden & anders kan je zeggen dat de promo machine hierachter zwaar faalde! Wat een topper! Reden temeer dat ik blij ben dat ik dit even als vrouw zijnde aan de grote klok mag hangen en het van de daken mag schreeuwen: dit is een topper en een megahit in wording!

www.patsyblackstone.com

No Regrets At All • Patsy Blackstone (spotify.com)