Soundgarden brengt nieuw album uit : 'King Animal'

Nieuws:Muziek
  Erik Vandamme    17 september 2012

Moeten we Soundgarden nog voorstellen? De band werd opgericht in 1984 en mag samen met oa. Nirvana en Pearl Jam gezien worden als een van de gezichten van het Grunge genre dat vooral in de jaren 90 hoge ogen gooide. Hun wellicht grootste , om niet te zeggen meest commerciele, succes hadden ze met het album Superunknow dat in 1994 werd uitgebracht met daarop de klassieker Black Hole Sun. Jammer genoeg was dit album niet alleen hun meest succesvolle maar het luide ook het begin van het einde in. In 1997 hield Soundgarden op te bestaan.


Echter in 2010 kwam het heugelijke nieuws dat Chris Cornell en de zijnen zouden terug komen voor een reunion, deze bracht hen deze zomer oa naar Werchter Boutique waar ze co-headliner waren van Metallica. De oorspronkelijke bedoeling was het te houden bij die eenmalige reunion, maar het enthousiasme was en succes bleken zo groot te zijn dat toch besloten werd een nieuw album uit te brengen. De vraag is nu of dit nieuwe materiaal wel zal aanslaan

Β 

Op 13 november komt nu hun nieuwste album uit sinds Down on the Upside (1996) , al werd ook recent een live album uitgebracht zijnde Live on 1-5. De titel van hun nieuwste schijf is King Animal. De verwachtingen zijn hoog gespannen, afwachten of het ook werkt.

Hier kan u alvast de Trailer zien van deze nieuwe CD.

http://www.youtube.com/watch?v=KkecIBT7hME&hd=1