Geen Oasis reünie, zelfs niet voor uitgehongerde kinderen

Nieuws:Muziek
      12 september 2012

In een interview met NME Radio maakt hij klaar en duidelijk dat er geen reünie van Oasis zit aan te komen, zelfs niet "als alle uitgehongerde kinderen ter wereld er van zouden afhangen".

Noel Gallagher: 'I wouldn't reform Oasis even if all the world's starving children depended on it' interview: soundcloud.com/nme-radio/noel…

Ook al staan fans te springen voor een Oasis-reünie, er is geen haar op Gallaghers hoofd dat daar aan denkt. Eind vorig jaar bracht hij zijn soloplaat 'Noel Gallagher's High Flying Birds' uit en op z'n eentje muziek maken is overduidelijk wat hij wilt.

Nochtans verspreidde broertje Liam Gallagher het gerucht dat Oasis in 2015 terug zou samenkomen. Op de vraag of er enige waarheid schuilt in die uitspraak, antwoordde Noel: "Hij had mij verdomme maar niet voor de rechter moeten slepen".

Over de reüniegekte die tegenwoordig de ronde lijkt te doen in de muziekwereld, had Gallagher het volgende te zeggen: "Ik weet dat het vandaag zo hoort, maar het is niet wat ik doe. Al die bands die zogezegd groter en succesvoller zijn dan ze ooit waren... Oasis was al een van de grootste bands ter wereld, zeker binnen Engeland de voorbije 35 jaar. Waarom zouden we het doen? Voor de fans? Laat me niet lachen. Niemand in Oasis heeft ooit een zak gegeven om de fans, 't is gedaan".


naar een hln artikel