Naima Joris debut ep: out 30.04.21!

Previews:Overige
  Van Muylem    11 april 2021

Deze titeloze EP is de eerste inkijk in dat repertoire. Een pakkende en indrukwekkende reis door de intiemste krochten van haar hart. “Naima Joris” verschijnt op 30 april op LP, CD en digitaal.


Funeral, Tonight’s The Night, Electro-Shock Blues, One Last Laugh In A Place Of Dying, Skeleton Tree, … het rouwproces bij het verlies van een dierbare levert niet zelden briljante kunst op. Zwartomrande, intense songs die de pijn en het verdriet een plaats proberen te geven. Breekbare en persoonlijke verhalen die een universele snaar raken en waar je als luisteraar troost, begrip en kracht uit kan puren.

De debuut EP van Naima Joris zegt véél, héél veel, met weinig woorden. Vijf songs, uitgepuurd, teruggebracht tot de kern. Nummers die spaarzaam zijn met taal en geluid en die de stilte niet schuwen en net daarom des te luider binnenkomen.

“Soon, I will get there soon ... and we’ll meet again, we’ll get together like we used to like we should, like I said we would”
 

De single ‘Soon’ trapt Naima’s titeloze EP indrukwekkend af. Groots en intiem, Naima’s stem zalft en blazers gaan door merg en been wanneer woorden te kort schieten.
 

“I’ve got my heart and my soul and my heart is yours”
 

“My Home” sluit de EP even sereen als indrukwekkend af met zacht gitaargetokkel en een melancholische eufonium partij. Daartussen tekent Naima, met nog 3 andere songs (o.a. de single Bellybutton) een eigen, uniek universum uit. Donker, meeslepend en bloedmooi.

Naima Joris zong haar eerste nummers pas op haar 27ste en werd na verschillende samenwerkingen als backing vocalist bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud als gastzangeres gevraagd bij haar vader Chris Joris (bekend Belgisch jazz muzikant) om haar stem verder te ontdekken als leadzangeres.

Ze nam daarna ruim de tijd om die stem een eigen repertoire te geven.