Nieuwe single MEAU na monsterhit

Previews:Overige
  Van Muylem    8 maart 2022

Na het grote succes van haar single ‘Dat Heb Jij Gedaan’, is de Nederlandse indiepop sensatie MEAU klaar voor de release van haar nieuwe single ‘Als Jij Maar Bij Me Bent'. Met haar herkenbare, warme stem weet MEAU je wederom vast te grijpen tot de laatste noot.


‘Als Jij Maar Bij Me Bent’ gaat over de abrupte veranderingen die de coronacrisis met zich meedroeg. Hoe MEAU eerst nog avond na avond op stap ging, stond haar leven sinds het voorjaar van 2020 plotseling stil. Deze noodgedwongen rust deed haar beseffen hoe fijn het eigenlijk is om weinig te hebben, zolang haar liefde maar bij haar is. “Hoe het juist zo fijn kan zijn met weinig, als jij maar bij me bent”. De single is geschreven en geproducet door MEAU in samenwerking met Wouter Hardy (o.a. Arcade – Duncan Laurence).

MEAU heeft in de laatste maanden van 2021 als een speer de Nederlandse en Vlaamse muziekindustrie veroverd met haar persoonlijke single ‘Dat Heb Jij Gedaan’ die inmiddels goed is voor meer dan 40 miljoen streams. Het lied groeide uit tot een evergreen, stond 8 weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40 en vijf weken bovenaan in de Vlaamse Ultratop. MEAU werkte o.a. samen met het Metropole Orkest en deze zomer staat ze op grote festivals als Pinkpop én is ze genomineerd voor twee Edisons in de categorieën Nieuwkomer en Song.

- €106,2 miljoen voor 'Samen In Actie voor Oekraïne' -

Gisteren was er in Nederland een nationale actiedag t.v.v. de slachtoffers in Oekraïne.

Van 6h00  tot 21h00 was er een speciale uitzending die op tien nationale radiostations tegelijkertijd werd uitgezonden. En 's avonds was de slotshow te zien op zowat alle tv zenders (SBS6, RTL, NPO, MTV, Comedy Central & Spike). Met als absoluut hoogtepunt het duet dat Meau & Katie Koss brachten (Katie: een Nederlandse met Oekraïnse roots): een herwerking van 'Avond' (de klassieker van Boudewijn de Groot) die elke Nederlander diep in het hart raakte. 

LIVE BE

03/06 – AB, Brussel (SOLD OUT)
31/10 – De Roma, Antwerpen (SOLD OUT)
01/11 – Het Depot, Leuven
02/11 – Voo?uit, Gent
08/12 – Cactus, Brugge
09/12 – Muziekodroom, Hasselt
10/12 – De Warande, Turnhout 

FacebookInstagramYouTube