CHARL DELEMARRE doorbreekt stilte met debuutalbum ‘PARADIJS’!

Previews:Overige
  Van Muylem    30 maart 2022

Terugkeren naar jezelf, het buitensluiten van externe invloeden; dit proces stond aan de wieg van het debuutalbum van Charl Delemarre. In een voormalig klooster in Noord-Limburg nam de Nederlandse singer-songwriter het album ‘Paradijs’ op, dat 25 maart is uitgekomen op CTM Music.


Charl over ‘Paradijs’: “Het is beschouwend, niet beoordelend. Het is het erkennen van problemen, zonder weg te kwijnen in zelfmedelijden. Ik hoop hiermee dat mensen zich realiseren dat het leven geen Disney-film is, maar een opvolging van ups en downs, vallen en opstaan. En dat hoe vaker je valt, hoe makkelijker het wordt om de klap op te vangen; hoe sterker je in je schoenen staat.”

De carrière van Charl Delemarre (1990) kreeg een kickstart in 2014, toen hij met zijn gepassioneerde en persoonlijke muziek zowel de Grote Prijs van Rotterdam als de Grote Prijs van Nederland won. Er volgden twee EP’s – ‘De Bekentenis (2015) en CHARL (2017) – een drukke Popronde met ruim 30 shows in 2015, een showcase op Noorderslag en een tour als voorprogramma van De Dijk in 2016, en een succesvolle show op Pinkpop 2017. Tegelijkertijd werd hij verkozen tot NPO 2 ‘Nieuw Geluid’ en groeide hij uit tot een graag geziene gast bij DWDD. Een periode van successen, maar ook van constante druk.

Na jaren van focus op zijn optredens en carrière besluit Charl in de winter van 2019 dat het tijd is om zich terug te trekken. Tijd om op zoek te gaan naar wat hij zou schrijven zonder zich in de drukte te begeven. Hij werkt in de bouw, verhuist naar Amsterdam en neemt even afstand van de muziekindustrie. Langzaam maar zeker beginnen de liedjes weer te komen.

Na een periode van afzondering werkt Charl in het schrijfproces van het album voor het eerst samen met andere artiesten, zoals Okke Punt, Vic Willems, Joost Marsman en Yori Swart. Samen met toetsenist Stan de Kwaadsteniet bouwt Charl een appartement in voormalig klooster Maria Roepaen om tot een studio. Hier verblijven zij een maand en komt ‘Paradijs’ tot stand: een album dat helemaal Charl is, zonder ongewenste invloeden van buitenaf.

FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY