Thyrza (NL) lanceert 'Soldaat', een fragiele ode aan haar vader, uit haar debuutalbum 'Versplinterd/Verwonderd'

Previews:Overige
 Silke D    4 april 2022

De nieuwe single is nu uit (het debuutalbum 'Versplinterd/Verwonderd' verschijnt 16 sept 2022): breekbare & verhalende Nederlandstalige pop voor fans van Eefje De Visser, Meis, Froukje, Aafke Romeijn, Maaike Ouboter.


Soldaat’ is de nieuwe single van THYRZA, het project van zangeres en songwriter Thyrza van Dieijen (Rotterdam). Ze maakt kwetsbare en krachtige muziek die meteen onder je huid kruipt. 'Soldaat' schreef ze na het overlijden van haar vader in mei vorig jaar. Het nummer is een eerbetoon aan haar vader, die veel langer onderdeel mocht zijn van haar leven dan ze ooit had gedacht en staat op haar debuutalbum 'Versplinterd/Verwonderd' dat 16 september uitkomt. Met de al verschenen singles 'Vuur' en 'Donker' zette ze zichzelf op de kaart als Nederlandstalige indie-pop talent om in de gaten te houden.

“Mijn vader kreeg op jonge leeftijd een beroerte en kon daardoor nog maar moeilijk spreken en lopen. Regelmatig hing zijn leven aan een zijden draadje, maar wist hij er toch weer bovenop te krabbelen. Hij had een enorme levenskracht, waar ik ontzettend veel bewondering voor heb. 'Soldaat' gaat daarover. 31 maart is mijn vaders verjaardag, daarom wil ik het nummer graag die dag uitbrengen.”

In 2020 kwam THYRZA’s succesvolle debuut EP ‘(on)breekbaar leven’ uit. De nummers zijn een zoektocht naar het omgaan met je eigen breekbaarheid en die van anderen. De EP is op Spotify al meer dan 220.000 keer gestreamd.

Afgelopen jaar wijdde zij aan het schrijven en produceren van haar debuutalbum ‘Versplinterd/Verwonderd’. Een verhaal over schoonheid vinden in chaos. Deels ontstaan in een periode van rouw, wat resulteert in een eerlijk, gelaagd en puur album. Voor iedereen die zoekt naar een reddingsboei in het gekke ding dat leven heet. De eerder verschenen singles ‘Donker’ en ‘Vuur’ stonden o.a. in NMF en IndiepuntNL playlist op Spotify en waren te horen op radio 1 en 5.

Het album is geproducet door Wannes Salomé (o.a. Klangstof) en gemixt door Sam Jones (o.a. Luwten). THYRZA was onderdeel van Popronde 2021.

LIVE:

7 april: Breda (Stedelijk Museum) 

9 april: Den Haag (Muzee Scheveningen)
28 april: Amsterdam (Cinetol)