Wit-Gele Kruis brengt samen met verpleegkundige 'Lied voor de zorg' uit, n.a.v Week Van De Zorg (9-15 mei)!

Previews:Overige
  Van Muylem    28 april 2022

Naar aanleiding van de Week van de zorg (9 tot 15 mei 2022) brengt thuisverpleegkundige en Kadril/Guido Belcanto-zangeres Kimberly Claeys a.k.a Little Kim samen met Wit-Gele Kruis een “Lied voor de zorg” uit, een ode aan elke zorgdrager.


Kimberly: “Ik ga al 18 jaar op ronde als thuisverpleegkundige. Dit lied komt dan ook recht uit het hart, in de eerste plaats voor mijn collega’s bij Wit-Gele Kruis, maar bij uitbreiding voor alle zorgdragers. Corona heeft er bij iedereen stevig ingehakt, maar we staan er gelukkig niet alleen voor. Een ode dus ook aan onze partners waar we dagelijks mee samenwerken: de collega’s van gezinszorg, huisartsen, kinesisten… We zijn samen onderweg. Wat ik er zeker in wou vertellen? Een job in de zorg is verre van vanzelfsprekend en niet voor iedereen. Maar hoe zwaar het soms ook is, het is een fantastisch mooi beroep!”
Kimberly is naast haar job als thuisverpleegkundige ook zangeres bij  o.m folkgroep Kadril en Guido Belcanto, en heeft ook een solocarrière als Little Kim met een album in de steigers dit najaar. “Het idee voor dit lied zat al een tijdje in mijn hoofd en kon rijpen tijdens mijn ronde onderweg naar mijn patiënten. Lennaert Maes (bekend van Lenny & De Wespen) maakte er als doorwinterde songwriter een nummer van dat mij op het lijf geschreven is.”
Voor de opnames van het Lied voor de zorg (Muziek & tekst: Lennaert Maes) verzamelde Kimberly enkele rasmuzikanten rond zich: Roeland Vandemoortele staat in voor gitaar, bas en backing vocals, drummer is Geert Mariën, en producer Andries Boone zorgt ook voor viool en mandoline.

Over Wit-Gele Kruis

Wit-Gele Kruis is de grootste organisatie voor thuisverpleging in Vlaanderen. Wit-Gele Kruis – al 85 jaar een vaste waarde in de thuisverpleging – is gespecialiseerd in wondzorg, diabetes, palliatieve zorg, stoma- en incontinentiezorg, psychiatrische zorg, geriatrie, ergonomie en ethisch zorg verlenen. Als expert in thuisverpleging verlenen we zorg op maat volgens de meest recente verpleegkundige technieken. Warme zorg is de drijfveer van onze meer dan 6900 medewerkers, die in nauw contact staan met lokale huisartsen, ziekenhuizen, mantelzorgers en andere zorgpartners.

Vanaf 6 mei op alle streamers!

Streamen vanaf nu hier