Amphi Festival: feest van de "Schwarze Szene" op 23 en 24 juli 2022 in Keulen (D)

Previews:Festivals
 Koen Asaert    20 mei 2022

Amphi Festival is samen met het Wave Gotik Treffen en het M’era Luna festival een hoogmis voor de “Schwarze Szene”, de wave-gothic-dark electro scene.


Het eerste Amphi Festival vond in het Amphitheather in Gelsenkirchen. Daar kreeg het ook zijn naam vandaan. Sinds 2006 is het tweedaagse festival op het evenementen-terrein Tanzbrunnen in Keulen te gast. Op de twee dagen vinden er overdag op het open-air podium, op het theaterpodium en de Orbit stage op een aangemeerde boot, optredens van meerdere bands plaats. Na afloop zijn er parties tot diep in de nacht.

 

 

Na twee jaar afwezigheid wegens Corona, vindt het Amphi Festivaldit jaar plaats van 23 tot 24 juli 2022 op haar vertrouwde stek aan de Rijn in Keulen. Wees er vroeg bij want de eerste band speelt al om 11u. Of kom reeds op 22 juli genieten van de warm-up party of van Call The Ship To Port.

Zoals steeds vergasten de organisatoren van Amphi Festival op een gevarieerd assortiment bands uir de brede “Schwarze Szene”.

Op zaterdag 23 juli krijg je o.a. de gothpunk van Der Fluch, de darkwave/post-punk van She Past Away, de aanstekelijke cellorock van Letzte Instanz, de futurepop van Frozen Plasma en VNV Nation, de electropop van Mesh en Solar Fake, de neofolk van Rome, de gothic metal van The Birthday Massacre en Mono Inc., de darkmetal van Nachtblut en de Neue Deutsche Hârte van Stahlmann voorgeschoteld.

Voor zondag 24 juli raad ik de Neue Deutsche Härte (2.0) van Erdling, Heldmaschine en Eisbrecher, de dark electro-klanken van In Strict Confidence en Aesthetic Perfection, de EBM en aggrotech van Suicide Commando en natuurlijk ook de cultbands Diary Of Dreams en London After Midnight aan.

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015