Een vooruitblik op Alcatraz hard rock en metal festival - 12,13 en 14 augustus

Previews:Festivals
 Koen Asaert    2 juni 2022

Terwijl ik op de trein zit naar een buitenlands festival, wil ik nog eens reclame maken voor het hardrock- en metalfestival Alcatraz in eigen land.


Ga je naar Graspop vraagt men mij soms. En dan zeg ik nee, maar wel naar Alcatraz. Zo’n mega festival als Graspop, waar de grootste namen in de metalscene spelen, op reusachtige podia trekt me minder aan (behalve als ze Rammstein heten), dan de kleinere broer Alcatraz.

Toegegeven, de kans dat ik die allergrootste en bestbetaalde bands op Alcatraz zal zien is eerder klein. Toch komt het festival in Kortrijk elk jaar met een grote verrassing. En ook dit festival blijft het moeilijk kiezen, want alle bands zien lukt gewoon niet wegens overlappende speeltijden. Ik kan nu wel al zeggen dat ik vaak bij de Helldorado stage zal vertoeven. Vooral voor de uitstekende black en doom metal bands die er gepland staan. Solstafir, Katatonia, Enslaved, Watain, HarakirI For The Sky, Der Weg Einer Freiheit en Uada heb ik met stip aangeduid. OoK bij The Morgue, waar talentvolle Belgische bands spelen, zal ik zeker meerdere keren langs gaan. De Swamp zal ik ook niet schuwen, daar ik de optredens van Satyricon, Dark Funeral, Insomnium, Cannibal Corpse en Abbath zeker niet wil missen. En het hoofdpudium, gekend als The Prison tenslotte biedt met Behemoth, Stratovarius, Unearth, Testament, Evil Invaders, Lacuna Coil, Life Of Agony, Korpiklaani, Arch Enemy, en nog veel meer, ook heel wat lekkers.

De volledige line-up vind je op de website. Zoals je misschien al gemerkt hebt, moeten nog 2 namen bekend gemaakt worden voor de grote Prison stage..

 

Website / Facebook / Instagram

 

 


Of Mice & Men

Posted by Snoozecontrol on Wednesday, 25 March 2015