Fantastique.Night LXIII: The Mars Model, The Ultimate Dreamers, Miss Tetanos, Alix Van Ripato + dj sets 9/12/2022 · 19:00 · Brussels · Mag 4

Previews:Festivals
  Van Muylem    12 november 2022

Na lang wachten omwille van de gekende (o.a. Covid-19 enz.) redenen die u kent en een beslissing om op de rem te gaan staan worrdt de 63e editie van de Fantastique.Nights eindelijk opgezet! Het zal de laatste keer zijn in deze rocktempel aan het kanaal. Laten we er dus een groot Belgisch feestje van maken! Deze line-up is 100% zwart-geel-rood met 4 zeer verschillende maar elkaar aanvullende projecten en dat zorgt voor een coherent en, objectief gezien, zeer opwindend programma!


The Mars Model (be – industrial post-punk)

The Mars Model ontstond begin 2019, toen 5 buddies met een voorliefde voor punk, post-Punk, Wave, metal en Goth rock (zowat 100 jaar muzikale ervaring opgeteld als je alle leden hun ervaring gaat oplijsten) beslisten om reeds na een aantal maanden van intense repetities hun debuut plaat 'Francobelga' uit te brengen. Deze debuutschijf werd heel warm onthaald door de pers in binnen en buitenland. Covid-19 strooide wat roet in het eten, maar de band bleef hard werken en na wat kleinere shows was het tijd voor hun tweede opus 'sister glory/frozen in time' vergezeld van twee bijhorende videoclips.

THE MARS MODEL deed in een korte tijd een ganse reeks shows en vooral een stevige set op Sinnersday bleek de aandacht te trekken. Voor liefhebbers van Killing Joke, Magazine, De Delvers en alles daartussen.

Facebook

The Ultimate Dreamers (be – cold wave)

Opgericht in Lessines, de geboorteplaats van René Magritte, komen The Ultimate Dreamers in 2021 uit een zeer lange slaap. Tussen cold wave en post-punk worden hun koude en organische klanken aangepast in melancholische, vaak pakkende en soms dissonante melodieën, die dienen als muzikaal kader voor thema's die gedomineerd worden door dromen, liefdesverdriet en sociale kritiek. Live Happily While Waiting For Death, een compilatie van zelfgemaakte demo's opgenomen eind jaren 80, werd in september 2021 uitgebracht op Wool-E Discs / Dans les Profondeurs.

De magie is terug. The Ultimate Dreamers zijn terug in actie met een nieuwe line-up, een vernieuwd repertoire ... speelden ze sinds 2021 een hele reeks concerten waarbij ze na elk optreden groeiden en steeds meer mensen gingen bekoren. Ondertussen zijn ze klaar voor nog meer veroveringstochten!

In oktober 2022 bracht het kwartet de single "Polarized" uit. Begin 2023 volgde de EP Echoing Reverie. De man achter de knoppen was overigens niemand minder dan Len Lemeire (aka mister Implant, 32 Crash, Anne Clark, ... en dat hoor je ook).

Website · Facebook

Miss Tetanos (be – electro-punk)

De bouw van de piramides blijft voor het grootste deel een mysterie, evenals de oorsprong van Miss Tetanos, een trio warmbloedige reptielachtige metaalbewerkers die de elektromagnetische golven van hun 6e zintuig gebruiken om een nieuwe betoveringssessie uit te voeren voor lichaamloze mensachtigen op zoek naar de ultieme sensaties van symbiose met een postindustriële wereld die hen ontgaat.

SSIM SONATET III heeft alle parafernalia van de emotionele lift, met zijn systeem van kwaadaardige katrollen met goed geoliede tandwielen die zich haasten naar de tellurische ingewanden van de rivieren van gesmolten metaal, waar de mechanische trilling van de vloeistoffen de vorming van een faraonische Zwarte Golf mogelijk maakt, die nooit zijn eb in werking stelt.

Facebook - Bandcamp

Alix Van Ripato (be – dark techno)

Alix Van Ripato is een hedendaagse feministische heks die bevrijdende bezweringen zingt, reïncarnatieve dansen creëert, haar persoonlijke idolen aanroept en haar dromen oproept. Haar muziek kan ook worden samengevat in de zin: "Muziek om te dansen zonder beoordeeld te worden".

Facebook

DJ sets & afterparty:

2 Dj's zullen vooraf, tussendoor en achteraf alles doen om de sfeer de juiste setting te geven en de mensen aan het dansen te brengen. Opgelet: de DJ's staan nog niet 100% vast!

Tickets:

Voorverkoop: €15 (online shop)

Aan de kassa: €20

Meer info:

The Mars Model, The Ultimate Dreamers, Miss Tetanos, Alix Van Ripato + dj sets | Facebook