Lustre – Night Spirit (Nordvis / Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    7 juni 2021

Vorig jaar verraste Lustre mij met een speciaal blackened ambient album “The Ashes Of Light”. Nu brengt het cultlabel Nordvis ook het debuutalbum “Night Spirit” van Lustre weer uit.


Lustre's debuutalbum "Night Spirit" opende vele ogen en oren toen het baanbrekende dark metal/dark ambient -geluid in 2009 voor het eerst te horen was. "Night Spirit" is een meeslepende reis door de etherische velden en enorme uitgestrektheid van door sterren verlichte nachtelijke hemelen . Met beide nummers van het album die meer dan 20 minuten in beslag nemen, heb je genoeg tijd om weg te zinken in de prachtige maar huiveringwekkende wereld van Lustre. Laat de koude wind je omarmen, en je zult nergens meer naar verlangen.

Part 1 blijkt dreigend, donker en tegelijkertijd ook zweverig en licht. Het voelt alsof je ten hemel opstijgt maar ook alsof je een onmetelijk diepe val maakt in een spelonk die naar de hel leidt. Dit is alleszins een trip die je voor eeuwig zal bijblijven.

Part 2 begint met hypnotiserende gitaren en rustig drumwerk en komt donkerder uit de hoek. De invloeden van atmosferische black metal zijn hier duidelijker. Ik krijg er een ijlerig gevoel dat verlicht wordt door de lichte keyboardtonen die door maneschijn karig verlichte kille winternachten evoceren.

Conclusie:
“Night Spirit” van Lustre biedt dark ambient geïnjecteerd met een zwartmetalen vloeistof, die het ook in de post-metal en dungeon synth gemeenschappen goed kan doen. De muziek is slepend, dromerig en rustgevend maar tegelijk ook verontrustend, bedreigend en beangstigend.

 

Facebook / Bandcamp

 

  Contact