The Three Tremors – Guardians Of The Void (Steel Cartel/ Suburban)

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
 Koen Asaert    18 december 2021

Drie steengoede metalvocalisten, gezamenlijk bekend als The Three Tremors - Tim "Ripper" Owens (Judas Priest, Iced Earth, Dio Disciples, KK’s Priest, Beyond Fear), Harry "The Tyrant" Conklin (Jag Panzer, Satan’s Host, Titan Force) en Sean "The Hell Destroyer" Peck (Cage, Denner / Shermann, Death Dealer) pakken uit met hun tweede album “Guardians Of The Void”.


Deze 3 meesterlijke zangers krijgen ondersteuning van gitaristen DaveConan Garcia (Cage, Hellscream) en Casey “The Sentinel” Trask (Cage, Monarch), bassist Rafael “Gamma RayNogueira en drummer SeanThrash MusicElg (Cage, KK's Priest,…).

Na de succesvolle release van hun titelloze debuutalbum, verschillende Noord-Amerikaanse en Europese tournees, de release van de soloversies van het eerste album en enkele festivaloptredens, schoten The Three Tremors in een razend tempo uit een kanon. Ze streefden een agressief tempo van live-optredens na toen de shutdown hen dwong om hun Noord-Amerikaanse tour in het midden van hun run begin 2020 af te breken. Ze verspilden echter geen tijd en gingen aan de slag met een nieuw album "Guardians Of The Void".

 

 

Bone Breaker geeft het startschot voor een wilde metalparty. De snelle openingstrack bevat invloeden van Iron Maiden, Judas Priest, King Diamond en een heel rits andere bekende en minder bekende heavy metalbands. Het is opvallend dat de 3 vocalisten zowat alle vocale trucjes van de klassiek heavy metal uit de kast halen. De thrashy Titeltrack Guardians Of The Void houdt het tempo hoog. Hetgeen voor wilde nekgymnastiek zorgt. De zang is ook deze keer indrukwekkend. Kryptonian Steel stoomt ook serieus door. Het feestje is in volle gang. Na al deze wilde toestanden, gunt de catchy occulte metalsong Crucifier, je relatieve rust.

 

 

I Can’t Be Stopped serveert smakelijke vintage metal van hoge kwaliteit. Op Frailty worden de hoge vocale uithalen, die in de vorige songs welig tierden, enigszins geremd. Operation Neptune Spear gaat over de jacht op en de dood van Bin Laden. Tekstueel zit de band in het vaarwater van Sabaton, maar de muziek blijft toch erg traditionele metal. Chained To The Oar komt minder uit de verf. Het is alsof er iets ontbreekt aan de song, maar wat dat precies is kan ik niet onmiddellijk zeggen. Desondanks is deze track nog altijd beter dan de beste songs van menig andere band. Bij Catastrophe lijken de bandleden te lijden aan vermoeidheid. Het is wellicht een goed idee om deze song te herschrijven en opnieuw op te nemen. Dat neemt niet weg dat dit nog altijd een goede song is. Op Wickedness and Sin herpakt de band zich en brengt een meer dan degelijke heavy horror metal song. Vervolgens is er tijd voor een boeiende geschiedenisles met The Fall Of Rome. Meer bloederige geschiedenis van recentere datum krijgen we op de afsluiter War Of Nations, dat op indrukwekkende wijze het geweld van de Tweede Wereldoorlog bezingt.

Conclusie:
The Three Tremors bestaat uit 3 geweldige zangers, waardoor je enorm veel vocale variatie in de nummers hebt, ondersteund door 4 topmuzikanten die een klassiek kamerbreed heavy metal geluidstapijt weven. Het is dan ook geen verrassing dat “Guardians Of The Void” een topalbum geworden is. Prettig luistervoer voor fans van de traditionele heavy metal-sound.