Eva De Roovere – Hier & Nu (Eigen beheer)

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    23 februari 2022

Eva De Roovere is enorm creatief en is ook bijzonder actief: Ze is zangeres, songwriter en producer! De hitparades in België en Nederland vielen massaal voor haar nummer 1 hit Slaap Lekker (Fantastisch Toch). Diggy Dex maakte er nog een remix van en dat zorgde voor een danige boost dat het 15 miljoen streams haalde en met goud en platina bekroond werd.


De singles deden het alvast fantastisch en smaakten naar meer! Tijd dus om het volledige album te bespreken!

Het eerste nummer is Het Jaar Van De Hond. Haar stem klinkt zuiver, helder, klaterend. In het begin ligt het tempo vrij hoog, maar gaandeweg gaat het op en neer alsof we op een woelige zee varen. De backings geven het nummer iets zoets. Geniet ook van de strijkers! Niets Meer Vragen (Meer Niet) heeft in het begin iets weg van een jaren ’80 nummer van Jo Lemaire (maar dan in het Vlaams). De poppy deuntjes en elektronische geluidjes vormen naast de vele stemmetjes voor een uniek geluid. Dans Het Weg begint met héél wat retro geluiden uit het tijdperk dat The Doors nog optraden. Het hoge tempo nodigt uit tot dansen, de tekst dan weer moet je ietwat laten rijpen. Ik mis juist een paar zinnetjes die blijven hangen en die je uitnodigen om mee te zingen, maar dat is zoeken naar de perfectie (daar komt het vrij dicht bij). Globaal gezien is het inderdaad een nummer om zachtjes op te dansen, in je eigen woonkamer. Laat je maar lekker gaan en vergeet even de chaos en al de onprettige zaken van daarbuiten! Stroom ken je allicht reeds als single. De bas klinkt supergoed, terwijl de tekst een beetje blijft hangen. Sta niet stil tijdens dit nummer en doe lekker mee, zoveel je kan. Klap ook wat met die handjes! Die jazzy trompet bedekken we met de mantel der liefde (ik haat jazz, zingt Fleddy altijd).

Koffie is onontbeerlijk om een dag te beginnen, dit nummer heeft in het begin nog een slok nodig en groeit traag maar gestadig. Spoorzoeker klinkt zeemzoet (mede dankzij de aanstekelijke aha’s). De elektronica zorgt voor het tempo en drukt haar stempel flink door, maar het is toch Eva’s stem die overheerst: zuiver en warm. Ik hoor naar het einde toe ook even een klap in je handen gevoel. Spijt was de eerste single en klinkt lekker zomers en poppy. Gaandeweg gaat het tempo ook omhoog en voel je echt de drang om te bewegen op het ritme van de muziek.

Vriend klinkt ietwat bombastisch, maar dat past hier prima en het voelt ook aan als een mogelijke singel. Ook de tekst spreekt allicht heel wat mensen aan en het refrein blijft hangen! Hier zit duidelijk potentieel in! De Kleine Dingen klinkt betoverend mooi en dan heb ik het niet alleen over de stem, de muziek maar ook over de tekst. Aan/uit klinkt kort en krachtige met hemelse hoho’s en een uitstekende basgitaar. Aanstekelijk pop, zo zou je het ook kunnen beschrijven! Geniet ervan! Godgeklaagd is geen echte klaagzang en lijkt eerder te zweven. De strijkers geven het een warme onderklank, net als de hemelse backings. Een pluim ook voor de basgitaar! Het titelnummer krijgen we op het laatst: Hier en nu. Speels, luchtig, poppy en vrolijk: altijd leuk om zo een plaat af te sluiten!

Een echt grote hit heb ik niet mogen aanhoren, wel enkele nummers die een kans maken om iets meer te worden en globaal gezien een bijzonder goede plaat. Ik heb ervan genoten, ook al zou ik niet vragen om deze te mogen bespreken. Soms is het wel is leuk om iets onverwachts in je bus te krijgen en je ook nog geroepen voelen om er iets mee te doen!

 

Live shows:
Try outs:
10/3/22 De Zimmer Lier
25/3/22 Zuiderkouter Stasegem
28/3/22 De Vleeshalle Mechelen

Album Première:  AB, Brussel: 5/4/22. Tickets hier
Release Shows:
21/5/22 Muziekcentrum Dranouter. Tickets hier
09/6/22 Minard Gent.Tickets hier
16/6/22 De Roma Antwerpen. Tickets hier