Ohio Mark – Whoever (Sentimental Records)

Review:CD-reviews uit BeNeLux
  Van Muylem    25 april 2022

Ohio Mark hult zich in een waas van gitaren en noise. Erik Van Hoecke en Pieter De Cnudde buigen de uitstervende synths van hun vorige band, The Dead Color, om tot shoegazy gitaren en brute post punk drums. Benjamin Caes, van noise band Crowd of Chairs, maakt de band compleet. Na een handvol singles en gastbijdrages op ‘a sentimental mixtape, vol 1 & 2’ brengt het Antwerps/Gentse combo ‘Exotism’ (2019, sentimental) uit. Een EP die voluit alle tinten van luidheid aftast.


Donker mag deze EP openen en is een louter muzikaal stukje, waarbij je wel het gevoel krijgt dat er iemand staat te zingen, maar het kan evengoed een synth zijn of stukjes van een andere (gezongen) track in omgekeerde richting afgespeeld. Clearing gaat dezelfde richting uit als de intro, maar met een iets hoger tempo en gitaren die me ietwat aan de sound van de ’80 groep The Jesus And Mary Chain doen terugdenken. Horses klinkt ongeveer gelijkaardig terwijl Class of ’88 toch iets meer richting gitaarwerk gaat en daarentegen geen zang bevat. In Utopia klinkt dan weer eerder richting psychedelica met een toetje 80’s sound. Het laatste nummer is ook de titel van deze EP: Whoever. Het is een dromerig jaren ’80 nummer met een vrouw die haar stem op een zeemzoeterige manier laat horen.

Het is een mooie ode aan de jaren ’80 geworden! Ik ben zeker dat er hier héél wat mensen naar hebben uitgekeken! Goed bezig!

Spotify I Instagram I Facebook I Bandcamp I YouTube