Strength Approach - With Or Without You

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      23 maart 2012

Voor wie een liefhebber van zinloze, intensieve en integrerende hardcore is zul je met Strength Approach wellicht wel aan je trekken kun komen. De groep die enige tijd geleden op Ieperfest hun ding mocht doen brachten onlangs hun nieuwste album “With Or Without You” uit.


Al vanaf de eerste track “Eye for an Eye” worden we meegesleurd in hun leefwereld van pure hardcore met hun allomgekende combinaties en deftige instrumenten mixen. Echter merk ik wel heel wat positieve verschillen tegenover hun vorige album. De groep heeft meer maturiteit gekregen en dat heeft een positief punt met zich meegebracht. Door het vele touren en in contact treden met andere muzikanten is de groep zodanig ver gevorderd dat ze volgens mij aan een eindpunt gekomen zijn in hun genre … hoewel, muziek blijft evolueren!

Zoals ik eerder aanhaalde wordt je vanaf de eerste track meegezogen met de band in het onbekende en dat gaat zo door tot het einde. Tijdens sommige tracks zou je denken dat er iets misloopt omdat er plots een eenvoudig muziekje tussenkomt of gesproken tekst maar dat geeft nu eenmaal de unieke touché aan dit album. De scherpe gitaren, melodieën en drums zorgen voor een fast of the furious effect waarbij je door het dolle heen wilt gaan.

Conclusie: dit album met 11 tracks is een knaller van formaat en kun je voor de goedkope internetprijs niet links laten liggen. Een aanrader voor iedere hardcore fan.

  Contact