Holod-Nacalo

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      5 november 2011

De intro van dit album liet me eerst denken aan een Russische black metalband maar toen ik song 2 ” Слёзы” aanhoorde besefte ik dat ik met mijn eerste gedacht helemaal verkeerd zat. Deze Russische band houdt ervan gotische invloeden te verwerken met een mix van thrash,speed en core muziek.


Omdat dit de eerste cd is van deze muzikale band is het moeilijk om vergelijkingen te treffen dus moet ik mij beperken tot wat ik hier hoor en dat is zoals eerder gezegd fijne afgestemde mixen van diverse genres door elkaar. Tevens heeft de groep ervoor gekozen om enkele rustige momenten ook te verwerken in hun liederen wat resulteert in een schimmige combinatie dat het album niet saai maakt na een bepaalde luistertijd.

Pas wanneer je langer luistert naar het album ontdek je de kunsten van de band. Vooral op vocaal vlak zitten ze sterk. Jammer dat de teksten volledig Russisch zijn maar dat is dan weer eigen aan hun taalgebruik. Tevens zorgen de riffs ook op sommige momenten voor een ultiem hoogtepunt bij het bespelen van mijn luchtgitaar.

Voor fans die graag diverse stijlen door elkaar horen is dit album zeker een aanrader. De echte genre fans blijven beter ver weg van dit album.

http://www.holodmetal.ru/