Caliban - Coverfield

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  pieter    18 juni 2011

Calibanbehoeft geen introductie, ondertussen is het ook alweer twee jaar geleden dat de heren Say Hello To Tragedy op ons loslieten. Anno 2011 komen ze ter voorbereiding van het volgend album langs met Coverfield een EP met ...

Ja je raadt het goed, met covers. Een viertal covers prijken op deze schijf, My Girlfriend's Girlfriend, Sonne, Blinded By Fear en Helter Skelter. En laat ons eerlijk zijn, ieder muziekliefhebber kent deze vier nummers uit zijn broekzak. En dat brengt ons dan ook direct bij het grootste minpunt van deze release, de overbodigheid. Ook al brengt Caliban een leuke versie van bovenstaande klassiekers, ze zijn compleet nutteloos.


Het Helter Skelter nummer heeft misschien een originele toets, de At The Gates cover is bijna identiek aan het origineel. Dat Caliban met deze nummers succes oogt tijdens hun live prestaties is meer dan duidelijk en kan ik volledig inkomen. Maar covers op een schijf zetten, neen dat hoeft niet. Is er dan een blijk van gebrek aan inspiratie om een nieuwe release uit te brengen? Heeft de druk van het label er iets mee te maken?

Kortom, Coverfield, laat die maar links liggen. Beter dat je de originele versies beluistert.

 

Tracklist

1. My Girlfriend's Girlfriend [Type O Negative cover]

2. Sonne [Rammstein cover] 03:47

3. Blinded By Fear [At The Gates cover]

4. Helter Skelter [The Beatles cover]

  Contact