Deicide - To Hell With God

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
  pieter    26 januari 2011

Dat Glen Benton en zijn band Deicide een gloeiende afkeer hebben van alles wat met de kerk te maken heeft is meer dan duidelijk. En in het hedendaags klimaat is de nieuwe schijf van Deicide meer dan up-to-date.Reeds 11 jaar maakt Deicide death metal met een anti christelijke toets. Het artwork van Once Upon The Cross zal me bijvoorbeeld altijd bijblijven en is nu nog steeds één van mijn grootste favorieten. Drie jaar geleden kwam Deicide met de plaat Till Death Do Us Part en dit zorgde voor een matige respons in metalland. Benieuwd wat ze nu met To Hell With God hebben gedaan.

We kunnen alvast Deicide een pluim geven om hun ziel niet te verloochenen aan hedendaagse tierlantijntjes death metal. De 10 songs lange schijf is een bom van oldschool deathmetal. Zelfs her en der zijn er nog sporen van zuivere thrash te vinden. De haat en frustratie naar alles wat christelijk is, zit dik gespekt in zowel de muziek als in de teksten. En met hetgeen de laatste tijd gebeurt is in de kerk ,is deze schijf meer dan welkom. Deicide brengt ons terug naar de tijd dat metal nog metal was. De song Angels in Hell is bijvoorbeeld het summum van headbanging oldschool death metal.

Er is helaas toch een minpunt aan de nieuwe Deicide. Hij blijft niet plakken. Ik bedoel hiermee dat de songs niet blijven hangen in je hoofd. Alles zit toch perfect in elkaar maar na een paar luisterbeurten bestaat het gevaar erin dat To Hell with God in de kast verdwijnt tussen de collectie.

Conclusie : Deicide fans kunnen natuurlijk deze schijf blindelings aanschaffen. Voor Deicide leken raad ik aan, grijp terug naar het oude werk.

1.To Hell With God04:21
2.Save Your03:32
3.Witness of Death03:05
4.Conviction03:15
5.Empowered by Blasphemy03:16
6.Angels in Hell03:12
7.Hang in Agony Until You're Dead03:59
8.Servant of the Enemy03:17
9.Into the Darkness You Go03:32
10.How Can You Call Yourself a God04:15