Nieuw internationaal Denim & Lightning Festival op 16 juni in Bree

Nieuws:Festivals
  Van Muylem    17 mei 2024

De Eindhovense Hard Rock band The Dirty Denims presenteert de eerste editie van het Denim & Lightning Festival op zondag 16 juni bij Ragnarok in Bree. Liefhebbers van underground rockbands kunnen hun hart ophalen want dit kleinschalige, gezellige buitenfestival biedt een unieke gelegenheid om je nieuwe favoriete band te ontdekken. De line-up bestaat uit zes dynamische bands uit heel Europa, variërend van Rock’n’Roll tot Hard Rock en Glam Rock. Het festival duurt van 13.00 tot 21.00 uur.

 


Mirjam Sieben, de drijvende kracht achter het festival en frontvrouw van The Dirty Denims, legt uit: “Ons doel is om liefhebbers van underground Rock'n'Roll en Hard Rock bands samen te brengen, en om de bands met elkaar kennis te laten maken zodat er een community groeit. Bovendien vieren we met dit festival de release van het nieuwe album ‘Party On!’ van The Dirty Denims.

Een locatie met karakter
Ragnarok in Bree is de perfecte plek voor dit evenement. “Ragnarok is de ideale locatie, omdat ze al ervaring hebben met kleinschalige rock- en metal buitenfestivals,” zegt Sieben. “Ze hebben een fijne en gezellige buitenplaats, zijn van alle gemakken voorzien en in de zaal wordt een artiestendorp gemaakt, zodat bands elkaar ook kunnen ontmoeten. De ligging van Bree is ook centraal voor liefhebbers uit Nederland, België en Duitsland. De eigenaren Koen en Jeke zijn enorme muziekliefhebbers en ik vind ze onmisbaar in de muziekscene in de regio.”

Een diverse en energieke line-up
Het festival biedt een line-up vol energieke underground bands geïnspireerd door muziek uit de jaren '70 en '80, met elk hun eigen moderne twist. De Italiaanse band Small Jackets brengt rauwe Rock'n'Roll, bekend van samenwerkingen met The Hellacopters. The Dirty Denims laten je glimlachen met hun Happy Hardrock. De Belgische band WildHeart heeft een passie voor de '80s Hard Rock en Glam Metal. Sweet Electric is een energieke Duits-Australische band rondom wervelwind frontman Brad Marr (voorheen van de band Massive). De jonge honden van Foxy Venus verlevendigen de Glam Rock scene met hun nostalgische 80’s sound en flamboyante looks. Dirty Toy Company komen ook uit België en brengen een mix van Classic Hard Rock en moderne rock met een punk attitude. “Het is geschikt voor iedereen die van het stevigere werk houdt, maar ook voor mensen die nog minder bekend zijn met dit specifieke genre”, aldus Sieben.

Kijk op www.thedirtydenims.nl voor meer informatie.