Guy Van Nueten stelt nieuw album voor op de Feeërieën

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    13 juni 2024

Wat hebben Tom Barman, Dries Van Noten, Tom Lanoye, Dimitri Verhulst, Ivo Van Hove, Daan Stuyven, Koen Mortier en Alex Stockman met elkaar gemeen? Wat hebben LesBalletsCdelaB, Toneelhuis, Ita Amsterdam, Antwerp Symphonic Orchestra, FC Bergman, Caviar, Fuworks met elkaar gemeen?  Ze hebben Guy ooit allemaal gevraagd om muziek te schrijven.


Van Nuetens volgende album heet ‘Decent Music’ (2024). Het is een indrukwekkende bloemlezing, die twee decennia in opdracht gemaakte muziek omspant en vijftien beklijvende composities bevat, van hartstochtelijke pianostukken (Schubert’s Pianotrio Op. 100) tot bevreemdende electronica & soundscapes (Repelsteeltje, The Parasite 2022), afgewisseld met een streepje koorzang (Diabo do Belho) en een schalks eerbetoon aan Kraftwerk (Chairdance) en nog veel meer. De unieke mix van klassieke en eigentijdse invloeden resulteert in een eclectisch album, dat in al zijn verscheidenheid een organisch geheel vormt.

Het album komt er aan op 30/08 (digitaal en vinyl) en Van Nueten stelt het live voor op de Feeërieën op 26/08 met het Decent Music Ensemble, een grensoverschrijdende post-klassieke trip !

Guy Van Nueten presents ‘20 Years of Decent Music’ Neoklassieke pracht van eigen bodem (AB).

Pianist, componist en producer Guy Van Nueten (°1965) is van vele markten thuis. Moeiteloos switcht hij van neoklassiek en ambient naar elektronische muziek en indie pop. Wie muziek schrijft voor films, dansvoorstellingen en theater, maar ook kamer-, koor- en pianomuziek in de vingers heeft, mag zich een veelzijdig artiest noemen. Met het eclectische compilatiealbum ‘Decent Music’ en het Decent Music Ensemble begeeft Van Nueten zich in 2024 andermaal op tot dusver niet betreden paden.

In het voorjaar van 2024 verzamelt Van Nueten een schare uitermate getalenteerde vocalisten en muzikanten rond zich ten einde met een verbluffende naturel en finesse de barrières tussen diverse muziekstijlen neer te halen. Verwacht van ‘s mans Decent Music Ensemble een grensoverschrijdende post-klassieke trip, met de mooiste parels van een rijkgeschakeerd oeuvre, dat in ruim dertig jaar werd opgebouwd: de kroon op het werk van een van België’s meest bevlogen muzikale ontdekkingsreizigers.

Guy Van Nueten & the Decent Music Ensemble:

live August 26th at the Feeërieën

@Warandepark Brussels