Arkona - Slovo

Review:CD-reviews buiten BeNeLux
      28 augustus 2011

De muziekgroep Arkona heeft een gloednieuw album uitgebracht (26/08/2011). Dit nieuwe album draagt de naam Slovo en is tevens hun zesde album.  Voor de release van Slovo brachten ze al een EP uit genaam Stenka Na Stenku. De groep had ons beloofd om in dit album ook een koor/orkest te verwerken waardoor ze zich op die manier zouden onderscheiden van al hun vorige albums. Maar is het de mannen ook gelukt om metal te laten heersen tussen het koor/orkest?


 

Wel, om jullie onmiddellijk van alle nieuwsgierigheid te ontdoen volgt hier het antwoord: JA. De groep doet was van zich verwacht wordt en dat is pagan black metal componeren. Al vanaf de eerste track “Az’” heeft de groep het orkest en koor erin verwerkt wat direct zorg voor een nieuwsgierig oor voor de komende tracks.

Wat mij aan dit album vooral opvalt is dat Arkona op wonderbaarlijke wijze diverse stijlen kan combineren en samenbrengen tot een luister graag onderdeel. Wat ook positief is aan dit album is dat de band geen songs gemaakt heeft die veel te lang duren, want dat is namelijk een grove fout die veel artiesten maken.

Voor als je even uit het ritme van het album gegooid wil worden, dan moet je Predok opzetten. Dit is een gesproken track. Voor wie de Russische taal niet beheerst zal je alleen kunnen genieten van het accent. Maar desalniettemin stoort dit mij niet in het album.

Besluit: de groep heeft een album uitgebracht waarin ze tonen dat ze zelfs met een koor/orkest kunnen blijven vasthouden aan hun stramien en waarbij ze ook aantonen dat ze de diverse stijlen aankunnen en kunnen combineren. Een goede aanwinst in hun rijtje van uitgebrachte albums dus en voor mij ook wel één van de betere.