UTRECHT IN KAART MET MULTI-PODIA LIVESTREAM VAN CLASSIC WATER

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    19 maart 2021

Op 19 maart komt het debuutalbum van Utrechtse indieband Classic Water uit: Concrete Pleasures. Dat het geplande feest in de EKKO niet op korte termijn zal kunnen plaatsvinden houdt de band niet tegen, maar stimuleert hen om de culturele sector van hun ‘stadsie’ extra in de spotlight te zetten. Vrijdag om 20:00 is de band live vanaf 7 verschillende Utrechtse podia te zien.


Classic Water nam hun debuutalbum op in een 14e-eeuwse boerderij in Zweden, voordat Covid-19 de wereld én de plannen van de band op zijn kop zette. Na jarenlang door Europa te hebben getrokken ter ondersteuning van het soloproject van frontman Tom Gerritsen – The T.S. Eliot Appreciation Society – raakte de band betrokken in het schrijfproces en evolueerde de stijl. Alle ingrediënten voor een sterk 2020 lagen klaar: een nieuw pad, een nieuwe naam en een nieuwe plaat. 

Vanwege de Coronamaatregelen werd het album enkele keren uitgesteld en zo ook de geplande releaseshow in de EKKO, maar toen duidelijk werd dat de show in maart 2021 wederom niet door zou kunnen gaan werd besloten om het over een andere boeg te gooien. De release wordt online gevierd, maar niet zomaar met een simpele livestream. De band ging de samenwerking aan met maar liefst 7 Utrechtse podia, die stuk voor stuk belangrijk zijn geweest voor de ontwikkeling van hun muziek: ACU, dB’s, EKKO, Kapitaal, Koffie Leute, De Nijverheid en ’t Oude Pothuys.

“Als band zijn we al jaren met de Utrechtse muziekscene verbonden,” aldus frontman Tom Gerritsen. “Omdat fysiek optreden er op korte termijn niet inzit willen we iets speciaals doen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de stad. Met dit project willen we aandacht geven aan de infrastructuur achter de Utrechtse muziekscene die nu al bijna een jaar uit het leven van de Utrechtse inwoners is verdwenen.”

Het resulteert in een digitale rondleiding door de Utrechtse muzieksector, waarin je als kijker zelf kunt bepalen op welk podium je de band wilt zien. Zo hop je als het ware online langs de Utrechtse podia; iets dat we hopelijk in de nabije toekomst weer in levende lijve mogen ervaren.

Maak de releaseshow gratis mee! Tune vrijdag 20:00 in via classicwater.org

of meld je aan voor het Facebook-event.