ST. SOLAIRE VERRAST LUISTERAAR MET NIEUWE SINGLE: HEADLIGHTS

Nieuws:Muziek
  Van Muylem    20 maart 2021

Na de succesvolle release van Where Do We Go From Here afgelopen januari, verrast St. Solaire de luisteraar met alweer een volgende single. Headlights belicht een nieuwe verfrissende sound van de band. De vertrouwde dreamy sound wordt dit keer aangevuld met meer uptempo ritmes en stuwende bassen. Vanaf vandaag is Headlights te beluisteren via alle streaming platforms.


Met de release van de derde single wordt steeds duidelijker wat de luisteraar kan gaan verwachten van de aankomende debuutplaat you=me. ”Op de plaat staan liedjes van de afgelopen zeven jaar” vertelt frontman Geert van Emden. “Headlights is een song die we vrij recent hebben geschreven tijdens een repetitie en geeft voor mij heel erg een nieuwe St. Solaire sound weer. Mijn persoonlijke en muzikale groei, maar ook die van de band, staat vastgelegd op het album, maar is zeker ook op onze nieuwe single Headlights te horen.”

De band ging de samenwerking aan met engineer Sam Jones (Klangstof, Luwten, Luka) die de band laat klinken zoals zij is: integer en gelaagd. De track van St. Solaire wordt uitgebracht door Sweetfish Distribution (Jack and the Weatherman, Kita Menari, David Benjamin).

St. Solaire
St. Solaire bestaat uit een karakteristieke smeltkroes van warme klanken en subtiele muzikale kleuring. Het muzikaal palet - vol rijke harmonieën en gebalanceerde percussieve lagen - is gevormd rondom de breekbare vocalen van frontman Geert van Emden.

De band was al te zien in zalen als TivoliVredenburg, Doornroosje en Paradiso en op festivals als de Popronde en Motel Mozaïque. Ze gingen o.a. op tour met HAEVN en de Amerikaanse singer-songwriter Noah Guthrie. In 2017 wonnen ze de Grote Prijs van Rotterdam en doken daarna de studio in om te werken aan hun debuutplaat. De oorspronkelijke release stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar door de corona- pandemie is deze verplaatst naar dit jaar.

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY | SOUNDCLOUD

Voor fans van: The War on Drugs, Patrick Watson & Radiohead.

Headlights is de opvolger van single Where Do We Go From Here, die al ruim 250.000 keer werd beluisterd op Spotify. Album you=me verschijnt 18 juni 2021.